Eerste spritz terras van Nederland opent in Amsterdam


Pop-up terras – Amsterdam is klaar voor de summer of love en dus bedachten een aantal initiatiefnemers het eerste spritz terras. Zaterdag 19 juni gaat het popup-terras 'Café Bloesem' open.

Initiatiefnemers achter het eerste spritz terras zijn de oprichters Maarten de Vries, Sunny Bakhtiar en Jamie van der Will van de Kopstootbar, de Tulp (samen met de heren van Pesca), Sammie Sangria en Jajem Jenever. Naast de mogelijkheid van het 'terrassen' wordt er ook veel georganiseerd. Zo zijn er silent disco avonden, live optredens en wordt er gewerkt aan grote schermen om het EK te volgen. De verwachting is dat maandag 22 juni het eerste event plaats gaat vinden.

Oranjebloesem

Aan de basis van het terras heeft een drankje gestaan die samen met The Stillery is ontwikkeld, een JAJEM Oranjebloesem. Een zachte oranjebitter met moutwijn, vlierbloesem, oranjebloesem en appeltjes van oranje. Een drankje dat als shot is te drinken, maar in de mix met cava en bruisend water ook als nieuwste spritz. Dit bracht de bedenkers op het idee om hier de hele zomer, langs het water aan de Leidse kade, van te genieten op het eerste ‘spritz bloementerras’ van Nederland.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid