Facilicom Group neemt New Fork in Rotterdam over
Overname - Met de komst van New Fork-directeuren Yorick van Baarsel en Roland Mathyi zet Facilicom Group een volgende stap in de uitrol van het nieuwe F&B-concept Food&i. Van Baarsel en Mathyi zijn oprichters van New Fork in Rotterdam.
Onder de naam New Fork zijn beide ondernemers succesvol met onder meer innovatieve F&B-oplossingen voor diverse opdrachtgevers, waaronder Coolblue. Joost Smaal, die leiding geeft aan de nieuwe divisie Food&i binnen Facilicom Group zag een duidelijke fit beide bedrijven. Want ook bij New Fork staan de gezonde producten centraal.
Eten en drinken van 100% natuurlijke producten serveren was de drijfveer voor Yorick van Baarsel en Roland Mathyi om in 2011 New Fork te starten. Die behoefte is in 2020 groter dan ooit. Bovendien zagen zij een ontwikkeling waarbij cateringconcepten steeds meer verschuiven naar innovatieve horecaconcepten. Een terrein waar zij al voor diverse opdrachtgevers mee bezig zijn. Dat is ook de reden waarom Facilicom Group New Fork heeft benaderd om de activiteiten over te nemen.
Coolblue
Het New Fork-concept is inmiddels te vinden op een aantal locaties in en om de stad Rotterdam, zoals de Erasmus Universiteit en restaurant Futureland in de Rotterdamse haven. Ook Coolblue en Deutsche Bank worden dagelijks voorzien van eten en drinken. De bedoeling van de samenwerking is dat Van Baarsel en Mathyi hun kennis inbrengen in Food&i. Daarover zeggen beide ondernemers: “We hebben de afgelopen tien jaar al veel meters gemaakt. Waar Food&i nu mee bezig is raakt heel sterk aan wat wij al hebben gedaan.” De commerciële lancering van Food&i staat gepland voor het voorjaar van 2021.
Bron: Facilicom Group/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Sodexo en WNF zetten ‘aardig eten’ op de kaart
Catering - Vanaf maandag, 15 april, gaan food & facilitair dienstverlener Sodexo en WWF-NL een samenwerking aan om Nederlandse werknemers duurzamer en gezonder te laten eten. Met deze samenwerking worden in ruim 100 bedrijfsrestaurants gerechten die minder impact hebben op natuurverlies en klimaatverandering onder de aandacht gebracht.
Lees berichtCIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf
Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit. Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.
Lees berichtFoodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit
Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...
Lees berichtLeo catering lanceert lifestyle visie met Mind&Health
Catering - Leo catering start met lifestyle visie, waarbij het streven naar een integraal gezonde levensstijl centraal staat. Leo catering is van mening dat het als cateraar meer kan bijdragen aan vitaliteit dan alleen met voeding en heeft daarvoor een partnership gesloten met Mind&Health.
Lees berichtFHC Formulebeheer viert landelijke meewerkdag
Formulenieuws - FHC Formulebeheer, de franchisegever van de cafetariaformules Family, Foodmaster en het scholencateringconcept VITAL, heeft haar landelijke meewerkdag gehouden. Vanuit het hoofdkantoor, van inkoop tot marketing, hebben alle medewerkers van FHC Formulebeheer zich een dag lang ingezet bij diverse vestigingen door heel het land.
Lees berichtVITAL keert terug als cateraar ROC Amsterdam
Catering - Na een jaar afwezigheid is VITAL-catering weer terug als cateraar op het ROC in Amsterdam. VITAL-catering gaat het cateren samen met Cater Concept uit Raalte invulling geven.
Lees bericht