Grote prijsverschillen in een ‘diner voor 2’ binnen Europa


Analyse – Wat kost een avondje uit eten gaan in Europa? Ferrygogo zocht het uit en kwam tot de ontdekking dat Portugal, Spanje en Griekenland in Europa voordelig zijn. Voor een driegangendiner voor twee personen ben je in Zwitserland en Denemarken het meest kwijt.

Ferrygogo.nl doet vaker prijsonderzoek naar activiteiten tijden de zomermaanden. Zo bekeek het de prijs voor een veerboot overtocht, de prijs van een huurauto tot de prijs van een biertje. Deze keer werden de prijzen van restaurants in Europa onder de loep genomen. Gekeken werd naar de prijs van een driegangendiner voor 2 personen door Europa heen in een midrange restaurant, en dan het gemiddelde per land. Het gemiddelde ligt op €56,- in Europa.

Enkele conclusies uit de analyse van Ferrygogo.nl:

● Zwitserland (€113) ruim 2 x duurder is dan het Europese gemiddelde (€56)

● Portugal (€40), Spanje en Griekenland (€50) voordelige bestemmingen zijn voor restaurants

● Duitsland en Frankrijk (€60) aanzienlijk goedkoper zijn dan België (€80) en Nederland (€70)

● Noordwest Europa aanzienlijk duurder is dan Oost en Zuid-Europa.

● Als we kijken naar betaalbare populaire steden dat Spanje, Griekenland en Portugal er wederom positief uitspringen. Ook Italië is relatief betaalbaar.

Waar je in Europa het meest kwijt bent voor een biertje in Noorwegen, betaal je voor een driegangenmenu het meest in Zwitserland. De top 10 duurste landen als het gaat om restaurantbezoek dan is dat Denemarken, Ierland, België, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en Finland. Feitelijk zijn het alle landen in Noord-West Europa.

De goedkope landen om uit eten te gaan zijn te vinden in Oost-Europa en de Balkan. Het goedkoopst is Noord-Macedonië met een prijs van ruim €24,-. Kijkend naar de meest populaire vakantiebestemmingen dan springen Portugal (€40,-), Spanje (€50,-) en Griekenland (€50,-) er positief uit. Het gaat dan om de prijs van een driegangenmenu voor twee personen. In Portugal ben je zodoende slechts €20,- per persoon kwijt.

Natuurlijk verschillen de gemiddelde landelijke prijzen behoorlijk per stad, zo zijn de grote steden vaak duurder dan het landelijk gemiddelde. Zo ben je in Zurich en Geneve meer dan €123,- kwijt. In Kopenhagen €107, en in Amsterdam €87,-. Dit zijn de duurdere steden.

Voordelige (populaire) steden

Ferrygogo.nl heeft ook een overzicht gemaakt van steden die voordelig zijn. Onder andere SKopje is voordelig met €26,- en in onder meer Valencia, Lissabon en Athene ben je €50 kwijt voor 2 personen. In Porto kun je terecht voor €44,50. En in Barcelona, Madrid en onder meer Keulen ben je €60,- kwijt voor een diner-a-deux. Niet alle steden zijn onderzocht laat Ferrygogo.nl weten. “We hebben gecherrypicked.”

Bron: Ferrygogo.nl/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Restaurant Beluga Maastricht gered van faillissement

Horeca - Restaurant Beluga Loves You in Maastricht heeft een dreigend faillissement afgewend. Het sterrenrestaurant verkeerde in zwaar financieel weer door tegenslagen als gevolg van lockdowns, wateroverlast en brand. Het restaurant heeft een akkoord bereikt met alle crediteuren en een nieuwe partner gevonden in de Limburgse horecaondernemer Danny Deng.

Lees bericht
FSIN: ‘Horeca moet biologische producten meer omarmen’

Onderzoek - Om het gebruik van biologische producten in de horeca te vergroten is faciliterende wetgeving vanuit de overheid nodig, in combinatie met een sterk aanmoedigingsbeleid door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Daarnaast zal de horeca zelf biologische producten collectief moeten gaan omarmen. Verbinding maken is de sleutel voor succes.

Lees bericht


Wijnbar Hemel & Aarde geopend in Utrecht

Horeca - De liefde voor wijnen is bij Restaurant Hemel & Aarde al jaren in ieder glas te proeven. Dar is nu een tweede plek bijgekomen. Het team achter het Utrechtse restaurant opende deze week de wijnbar, een plek om wijnen te proberen en te ontdekken.

Lees bericht

Fastned opent eerste Belgische shop bij snellaadstation

Buitenland - Fastned, het Europese snellaadbedrijf, heeft vandaag zijn allereerste shop en restaurant geopend. De opening van de shop is een volgende stap in Fastneds ontwikkeling, die het elektrische laden nog aangenamer moet maken. De shop ligt aan de E19 tussen Antwerpen en Breda ter hoogte van Brecht.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid