Henri opent webshop en gaat direct aan consument leveren

Foodservice – De koks van maaltijdenproducent Henri in Drunen zijn al jaren de helpende hand voor de chefs in de professionele keuken. De kok voor koks, heeft een webshop geopend waarmee het bedrijf nu ook de kok voor thuis is met kant-en-klare culinaire producten.
Henri bereidt al sinds 1979 koelverse soepen, sauzen en maaltijden, samengesteld met eerste klas ingrediënten uit de buurt. Het bedrijf gebruikt bij de bereiding van alle producten bij voorkeur verse groenten en duurzaam vlees, zonder kunstmatige toevoegingen.
Henri, opgestart door Harrie van Olphen die de naam Henri culinair beter vond passen bij een bedrijf dat de maaltijden langs de weg wilde verbeteren, levert vooral aan horeca en foodservicebedrijven. Ook retailbedrijven behoren tot de klantenkring van de maaltijdenproducent. Door de sluiting van de horeca en veel foodservicebedrijven zoekt het bedrijf nu naar nieuwe verkoopkanalen. Zo moet de dit weekend gelanceerde website het bedrijf helpen de consument te bereiken. Consumenten kunnen op de website rechtstreeks bestellen voor bezorgen en afhalen; Horecakwaliteit op tafel bij de mensen thuis.
Henri is inmiddels met de komst van Els en Ad van Olphen een generatie verder, maar nog altijd worden de maaltijden en gerechten gemaakt volgens de kwaliteitsuitgangspunten van toen. Sinds 2019 ook onder de naam Henri. Naast de helpende hand in de professionele keuken, helpt Henri, door de maaltijden kant-en-klaar ook online aan te bieden, nu dus ook de thuiskok.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Broekhuyzen Horecagroothandel nu officieel Bidfood Noordwijkerhout
Groothandel – Broekhuyzen Horecagroothandel in Noordwijkerhout is zaterdag 25 januari officieel geïntegreerd in Bidfood Noordwijkerhout. Dat heeft de groothandel laten weten.
Lees berichtJan Zandbergen Group introduceert EKO Wagyu X
Introductie – Wagyu rundvlees behoort tot de meest exclusieve vleessoorten. Het vlees is daardoor meestal alleen verkrijgbaar bij de exclusieve restaurants. Jan Zandbergen Group in Veenendaal introduceert nu EKO Wagyu X rundvlees uit Australië dat ook voor de reguliere horeca betaalbaar is.
Lees berichtHorecava trekt volgens organisatie 67.000 bezoekers
Vakbeurzen – De afgelopen Horecava heeft volgens de organisator meer bezoekers op de been gebracht in de Amsterdamse RAI dan de vorige editie. Dit jaar werd de horecabeurs bezocht door 67.000 mensen, terwijl dit vorig jaar lag op 64.000. Daarmee ligt het bezoekers aantal nog net niet op het niveau van voor corona.
Lees berichtHoreca moet scherper kijken naar logistieke kosten
Analyse - Horecaondernemers kunnen het zich niet langer permitteren logistieke kosten te negeren. De kosten voor logistiek nemen de komende jaren naar verwachting fors toe en horecaondernemers betalen daarvoor ongemerkt een hoge prijs. Dat schrijft het FoodService Instituut Nederland (FSIN) in een gezamenlijke verklaring met Topsector Logistiek.
Lees berichtHorecava 2025 met 700 exposanten het grootste horeca event
Vakbeurzen - Maandag 13 januari openen de deuren van Nederlandse grootse horecavakbeurs de Horecava in de Rai in Amsterdam. Vierdagen lang wordt dit de ontmoetingsplaats van de foodprofessionals in de wereld van eten, drinken en buitenshuis verblijven. En – hoewel minder dan voorheen – nog altijd de oriëntatieplaats voor trends, ontwikkelingen en nieuwe producten.
Lees berichtING iets positiever over horeca 2025 dan ABN AMRO
Analyse – ING Research en ABN AMRO presenteerden vandaag hun toekomstverwachtingen voor de horeca in 2025. Opvallend is dat ING iets positiever is dan ABN AMRO. Daar waar ING een lichte volumegroei ziet, voorziet ABN AMRO vooral een toenemende druk in de horeca door oplopende kosten en toenemende concurrentie. Beide banken verwachten wel een toename in het aantal faillissementen in 2025.
Lees bericht