Horeko ontwikkelt software-oplossing voor coronacheck personeel


Horecapersoneel – Horeko, leverancier van software-oplossingen, uit Amersfoort komt met een uitbreiding van het eigen inkloksysteem voor horecapersoneel om te checken of de medewerkers voldoen aan de coronavoorschriften. De uitbreiding betreft een vragenlijstje, waarbij snel en efficiënt bekeken kan worden of de medewerkers geen coronasymptomen hebben en dus mogen werken.

Vanaf 1 juni mogen horecalocaties beperkt open, mits zij voldoen aan de coronaprotocollen. Een daarvan is dat personeel elke dag opnieuw wordt gecheckt op bepaalde symptomen. het bedrijf Horeko, dat softwaresystemen bedenkt voor horecabedrijven om de organisatie te verbeteren, heeft daarom het inkloksysteem uitgebreid met een vragenfunctie voor personeel. “Een extra steuntje voor horecabedrijven om veilig te werken”, aldus Marvin van Dongen, CEO van Horeko. “Veel van onze klanten gebruiken onze touchscreen PC (Horeko Operator) om hun personeel te laten inklokken. Dit is het ideale moment om gelijk deze extra check te doen. Nadat een medewerker met vingerafdruk, pincode of RFID tag heeft ingeklokt, wordt door middel van de controlevragen gecheckt of ze aan de voorwaarden voldoen om coronaproof aan de slag kunnen”. Op die manier is de vragenprocedure ook direct geregistreerd.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Groeiende zorgen over voldoende horecapersoneel

Onderzoek  - Horecaondernemers hebben grote zorgen over personeelskrapte. Zeker met de lange weekenden met Hemelvaart en Pinksteren voor de deur, vragen horecaondernemers zich af of ze hun gasten wel op de juiste manier kunnen ontvangen door het personeelsprobleem in de sector, maar inzet techniek wordt nog niet gezien als oplossing. Dat laat onderzoek van GROUP7 Professional Community zien.

Lees bericht


Achterban FNV Horeca zegt massaal ‘ja’ tegen nieuwe cao

Horecapersoneel - De achterban van FNV Horeca is akkoord met het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao horeca 2022-2023. Medewerkers in de sector - leden en niet-leden - konden hun mening geven over het voorstel en van de uitgebrachte was 88,6% positief. Ook Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is akkoord. De nieuwe cao horeca is vanaf 1 januari 2022 een feit.

Lees bericht

Lockdown kost horeca 200 miljoen omzet per week

Analyse – Elke week in harde lockdown kost de horeca circa 200 miljoen euro omzet, zo blijkt uit berekeningen van ABN AMRO. De horeca kampt bovendien met enorme personeelstekorten, waarbij de uitstroom van gekwalificeerd horecapersoneel – als gevolg van de nieuwe gedwongen sluiting – alleen maar groter wordt.

Lees bericht



Sollicitatiefestival bij food district Liemès in The Wall

Personeel – Twaalf geïnteresseerde sollicitanten en zeven ingevulde vacatures. Dat was het resultaat van een feestelijke sollicitatieavond donderdag 14 oktober van food disctrict Liemès in de Utrechtse Wall. Tijens de special inloop avond met hapje, drankje en dj wist het bedrijf vacatures te vervullen voor bediening, barista's, barpersoneel en koks.

Lees bericht

FSIN-voorzitter wil collectieve promotie horecapersoneel

Actie – De hele foodservicesector heeft er mee te maken: gebrek aan personeel. Van afwasser tot chef-kok en van bedienend personeel tot locatiemanager. FSIN-voorzitter Walter Seib heeft tijdens het zomercongres van het Foodservice Instituut Nederland daarom alle aanwezigen opgeroepen om collectief samen te werken om de foodservicesector gezamenlijk te promoten als een aantrekkelijke werkgever.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid