iKi Beer lanceert gastronomisch bieren met chef Kelvin Lin


Rob Baan van Koppert Cress neemt het eerste flesje Iki bier van Kelvin Lin in ontvangst

Samenwerking - iKi Beer breidt het assortiment uit met een lijn gastronomische bieren in samenwerking met topchef Kelvin Lin van restaurant Nayolie in Voorschoten. Uniek aan de bieren is dat er met verse smaakmakers wordt gewerkt en niet met extracten.

Voor de ‘Lemongrass’ is vers citroengras gebruikt en aan de ‘Thai Sweet Basil’ is Zallotti Blossom toegevoegd. CEO Rob Baan van Koppert Cress in Monster, waar de Zallotti Blossom wordt geteeld, nam het eerste flesje bier in ontvangst.

De Lemongrass en de Thai Sweet Basil zijn de eerste bieren in een lijn van nieuwe gastronomische bieren die voor iKi Beer door topchef Kelvin Lin zijn gecreëerd. In de traditie van iKi zijn de nieuwe bieren ambachtelijk gemaakt op basis van groene thee. CEO Luit Mulder van iKi Beer: “De bieren passen helemaal bij de kookstijl van de Kelvin Lin, die met zijn bekroonde modern-Aziatische keuken bekendstaat om zijn smaakexplosies. Het zijn gastronomische bieren die ondersteunend zijn aan de maaltijd. Daarnaast kun je er goed mee koken en lenen ze zich heel goed om te verwerken in cocktails”.

Platform met recepturen

De lijn ‘iKi Beer by Kelvin Lin’ is een aanvulling op het bestaande iKi-assortiment, met daarin Yuzu, Ginger, Raz el Hanout, Pepper en het alcoholvrije Zero. Mulder: “De lijn is volop in ontwikkeling, zo werken we nu onder meer aan een dessertbier”. De bieren zijn voor de horeca verkrijgbaar bij onder meer alle Nederlandse drankengroothandels en bij Hanos, Bidfood,  DunYong Food Services, Lucullus, Asia Express Food en Yama. Voor consumenten zijn de bieren te koop bij DunYong webshop en toko, Ekoplaza, Sushivankai.nl, Holland Craft Beer en Beerwulf.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

HEMA opent twee locaties met vernieuwde foodconcepten

Formulenieuws – Naast de nieuwe HEMA-locaties met de vernieuwde HEMA-foodcourt en de vernieuwende La Place-vestigingen in Hilversum en Alkmaar, opende de winkelketen onlangs ook een tweetal locaties met daarin het eigen foodcourt en een nieuwe opzet van het restaurant. Dat gaat om de locaties Voorburg en Assen.

Lees bericht


Koppert Cress stelt nieuwe directie aan

Benoeming – Koppert Cress heeft een nieuwe directie aangesteld. Voortaan zal de directie bestaan uit Stijn Baan, Ronald Vreugdenhil en Robin Schaap. Met de benoeming van een commercieel – en operationeel directeur maakt het ondernemende familiebedrijf zich klaar voor verdere groei.

Lees bericht

Weelderig kleurrijk jaren ’70 design bij La Nostra Gigi

Horecaconcept – Pesca, Skylounge Ventuno, MaMa Kelly, het zijn stuk horecaconcepten waar naast goed eten het interieur een belangrijke rol speelt. Zo ook bij La Nostra Gigi aan het Marie Heinekenplein in de Amsterdamse Pijp. Een nieuw horecaconcept dat veel ruimte biedt voor Italiaans shared dining en een borrel; een weelderig en kleurrijke trattoria, cocktailbar en lounge in één.

Lees bericht

La Place opent in Efteling als Oosterse Kashba

Formulenieuws – Het is de grootste locatie van La Place, en meteen ook de duurste. Exploitant Vermaat heeft samen met attractiepark Efteling en La Place een waar ‘foodpaleis’ neergezet in de sfeer van Sinbad de Zeeman uit de verhalen van 1001-nacht. Het nieuwe restaurant, dat onder de naam Kashba wordt geïntroduceerd, kent naast het gebruikelijke La Place-assortiment ook een aantal...

Lees berichtDe Beren wakkert richting Valentijnsdag de liefde aan

Horeca - De Beren start de Valentijnscampagne ‘Proef de Spanning’. Het restaurantconcern weet dat Valentijnsdag het uitgelezen moment voor veel koppels is om ‘de grote vraag’ te stellen, en om stellen die klaar zijn voor de volgende stap een handje te helpen kunnen zij een geheel verzorgd huwelijksaanzoek met alles erop en eraan winnen bij De Beren.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid