Instock wil meer voedsel redden en gaat verhuizen


InstockMarket kan de reststromen die vandaag ontstaan de volgende dag serveren in de horeca

Voedselverspilling -  Instock heeft inmiddels meer dan 2 miljoen kg aan eten gered van verspilling. Dit jaar verwacht Instock meer dan een miljoen kilo te redden. Om de grotere hoeveelheden met eten te kunnen ontvangen verhuist Instock in april met hun Food Rescue Center naar Diemen naar een grotere locatie.

Ruim een kwart van alle voedsel wordt verspild in Nederland. Dit heeft grote impact op ons klimaat. Circa 8% van de Co2 uitstoot wereldwijd wordt veroorzaakt door voedselverspilling. Verspilling ontstaat om tal van redenen: van uiterlijke imperfecties tot overschotten. Nederland heeft zich gecommitteerd om voedselverspilling te halveren.

Instock begon met restaurants maar heeft inmiddels een online horeca groothandel voor geredde producten, InstockMarket genaamd. Op dit platform bieden ze verschillende producten aan; veelal groente en fruit maar ook vlees, vis en houdbare producten. De reststromen die vandaag ontstaan kunnen door de korte keten een dag later al geserveerd worden in de horeca. De inmiddels bijna 400 chefs uit heel Nederland bestellen de producten op InstockMarket.nl.

De ondernemers achter Instock, Bart Roetert en Selma Seddik zijn opgelucht dat de coronamaatregelen achter de rug zijn. Na een lastige periode van twee jaar hebben ze het besluit genomen om te stoppen met hun eigen horecalocaties en volledig te focussen op de groothandel. ”We zijn blij om te zien dat we nu al veel meer impact maken dan met onze eigen restaurants” aldus het team.

Bron: Instock/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Minder faillissementen in februari, maar horeca stijgt

Analyse - In februari zijn 26 minder bedrijven failliet verklaard dan in januari, meldt het CBS. Dat is een daling van 7 procent. De onderliggende trend van het aantal faillissementen is echter bijna 2 jaar stijgend. Relatief gezien werden er in februari de meeste faillissementen uitgesproken in de sector horeca.

Lees bericht

Strandpaviljoenondernemers verwend met pizza bij opbouw

Strandpaviljoens - De strandpaviljoens zijn volop bezig met de start van het nieuwe seizoen. De tijdelijke locaties worden weer opgebouwd en de jaarrond paviljoens worden klaargemaakt voor het buitenseizoen. Dr. Oetker Professional speelde hierop in om een aantal van hen langs de Nederlandse kust te verrassen met warme pizza’s.

Lees bericht



Coöperatie DELA introduceert nieuw horeca-assortiment

Uitvaartcatering – Coöperatie DELA laat weten dat de uitvaartorganisatie na een proefperiode bij een zestal locaties het horeca-assortiment heeft aangepast. Na de proef, die eind vorig jaar werd gehouden, wordt het nieuwe assortiment vanaf deze maand stapsgewijs bij de rest van de DELA-locaties geïntroduceerd. DELA heeft bij de samenstelling samengewerkt met partner Vermaat.

Lees bericht

Orbisk en Accor-hotels streven naar halvering voedselverspilling

Voedselverspilling - Accor Group is één van de eerste grote hotelketen die haar wereldwijde voedselverspilling actief gaat terugdringen. In een samenwerking met de voedselafvalmonitor van Orbisk gaat de hotelorganisatie in honderden Accor hotels de komende maanden een start maken met het tegengaan van voedselverspilling. Die slimme technologie moet chefs helpen hun voedselafval te meten en met de helft terug te...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid