Instock wil meer voedsel redden en gaat verhuizen


InstockMarket kan de reststromen die vandaag ontstaan de volgende dag serveren in de horeca

Voedselverspilling -  Instock heeft inmiddels meer dan 2 miljoen kg aan eten gered van verspilling. Dit jaar verwacht Instock meer dan een miljoen kilo te redden. Om de grotere hoeveelheden met eten te kunnen ontvangen verhuist Instock in april met hun Food Rescue Center naar Diemen naar een grotere locatie.

Ruim een kwart van alle voedsel wordt verspild in Nederland. Dit heeft grote impact op ons klimaat. Circa 8% van de Co2 uitstoot wereldwijd wordt veroorzaakt door voedselverspilling. Verspilling ontstaat om tal van redenen: van uiterlijke imperfecties tot overschotten. Nederland heeft zich gecommitteerd om voedselverspilling te halveren.

Instock begon met restaurants maar heeft inmiddels een online horeca groothandel voor geredde producten, InstockMarket genaamd. Op dit platform bieden ze verschillende producten aan; veelal groente en fruit maar ook vlees, vis en houdbare producten. De reststromen die vandaag ontstaan kunnen door de korte keten een dag later al geserveerd worden in de horeca. De inmiddels bijna 400 chefs uit heel Nederland bestellen de producten op InstockMarket.nl.

De ondernemers achter Instock, Bart Roetert en Selma Seddik zijn opgelucht dat de coronamaatregelen achter de rug zijn. Na een lastige periode van twee jaar hebben ze het besluit genomen om te stoppen met hun eigen horecalocaties en volledig te focussen op de groothandel. ”We zijn blij om te zien dat we nu al veel meer impact maken dan met onze eigen restaurants” aldus het team.

Bron: Instock/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht



Nu ook ‘bio-puree’ van afgekeurde biologische bananen

Voedselverspilling  – The Banana Factory opende begin 2023 haar deuren om anders afgekeurde bananen, te redden van onnodige vernietiging door hier bananenpuree van te maken. Naast reguliere bananenpuree, maakt het bedrijf in samenwerking met Coroos nu ook biologisch gecertificeerde bananenpuree zodat ook bio producenten kunnen werken met “no-waste” bananenpuree.

Lees bericht

CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht


Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid