Jan Zandbergen brengt Moving Mountains Sausage op de markt
Introductie – Bezoekers van de levensmiddelenbeurs Anuga in Keulen konden al kennismaken met de sausages van Moving Mountains. De plant-based worsten werden toen al onderscheiden in de Top 10 Anuga Taste Innovation Show. Daarna zijn de producten zelfs nog iets verbeterd. Vanaf begin 2020 komen ze nu beschikbaar voor foodservicepartijen en retailers in Europa. Moving Mountains creëert vleesvervangers die qua uiterlijk, smaak, geur en bite zo dicht mogelijk in de buurt van dierlijk vlees komen. Jan Zandbergen in Veenendaal treedt op als leverancier in Europa voor het Britse bedrijf. Na de eerdere introductie van de plantaardige burgers en hotdogs van Moving Mountains zijn nu de sausages gereed. Bratwurst De plant-gebaseerde sausage is samengesteld uit natuurlijke ingrediënten waaronder oesterzwammen en bieten. Voor de smaak en aroma zijn peper en nootmuskaat toegevoegd. De plant-based worst ziet er uit als de bekende ‘bratwurst’ en ook het plantaardige velletje geeft een knakkend geluid wanneer iemand er in bijt, volgens de producent. Ook hebben de veganistische sausages een hoog proteïne gehalte (14 gram plantaardige eiwitten per 100 gram sausage), bevatten ze toegevoegde vitamine B12 en zijn ze vrij van cholesterol. De producten liggen vanaf de eerste maanden in 2020 in diverse Europese supermarkten. Bron: @FoodClicks Introductie – Bezoekers van de levensmiddelenbeurs Anuga in Keulen konden al kennismaken met de sausages van Moving Mountains. De plant-based worsten werden toen al onderscheiden in de Top 10 Anuga Taste Innovation Show. Daarna zijn de producten zelfs nog iets verbeterd. Vanaf begin 2020 komen ze nu beschikbaar voor foodservicepartijen en retailers in Europa. Moving Mountains creëert vleesvervangers die qua uiterlijk, smaak, geur en bite zo dicht mogelijk in de buurt van dierlijk vlees komen. Jan Zandbergen in Veenendaal treedt op als leverancier in Europa voor het Britse bedrijf. Na de eerdere introductie van de plantaardige burgers en hotdogs van Moving Mountains zijn nu de sausages gereed. Bratwurst De plant-gebaseerde sausage is samengesteld uit natuurlijke ingrediënten waaronder oesterzwammen en bieten. Voor de smaak en aroma zijn peper en nootmuskaat toegevoegd. De plant-based worst ziet er uit als de bekende ‘bratwurst’ en ook het plantaardige velletje geeft een knakkend geluid wanneer iemand er in bijt, volgens de producent. Ook hebben de veganistische sausages een hoog proteïne gehalte (14 gram plantaardige eiwitten per 100 gram sausage), bevatten ze toegevoegde vitamine B12 en zijn ze vrij van cholesterol. De producten liggen vanaf de eerste maanden in 2020 in diverse Europese supermarkten. Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
1788 Beef introduceert nieuwe Wagyu-lijn
Introductie - 1788 Beef, een merk van de Jan Zandbergen Groep, lanceert het nieuwe assortiment van Australisch graangevoerd Wagyu-rundvlees. Deze nieuwe productlijn kenmerkt zich door uitzonderlijke marmering, malsheid en smaak.
Lees berichtSchouten introduceert plantaardige groentesnacks Groentebite
Introductie – Om kinderen meer groente te laten eten, introduceert het Brabantse familiebedrijf Schouten Europe de Groentebites. Het gaat om groentesnacks in de vorm van hartjes, rondjes en sterretjes. De producten zijn zowel bestemd voor de retail, out-of-home als de food industrie kanaal.
Lees berichtLevensmiddelenbeurs Anuga 2023 overtreft alle verwachtingen
Vakbeurzen - Met 140.000 vakbezoekers uit 200 landen en zo’n 7.900 exposanten uit 118 landen heeft de Anuga 2023 zich overtroffen. Het aandeel buitenlandse exposanten bedroeg 94 procent en met 80 procent was er een recordaandeel buitenlandse bezoekers.
Lees berichtNieuw kennisinitiatief Anuga Horizon naast Anuga
Vakbeurzen – Aan de Anuga van dit jaar wordt voor het eerst toegevoegd de Anuga Horizon, een nieuw evenementformat, parallel gehouden aan de mondiale levensmiddelenbeurs Anuga. Thema van het nieuwe kennisevent is ‘Discovering New Frontiers: Anuga HORIZON - Cultivating Change in Food Innovation ‘.
Lees berichtAnuga biedt internationaal overzicht food en beverage
Vakbeurzen - De aankomende editie van Anuga van 7 t/m 11 oktober 2023 in Keulen geeft niet alleen een overzicht van het wereldwijde aanbod op het gebied van eten en drinken, maar ook op tal van onderdelen zoals diepvries, biologische producten en hot en colddrinks. Als internationale levensmiddelenbeurs biedt het platform een totaaloverzicht op het gebied van eten en drinken.
Lees berichtJan Zandbergen Group opent nieuw innovatiecentrum
Uitbreiding – Onlangs opende Jan Zandbergen Group hun nieuwe Food Innovatiecentrum in Veenendaal. Het nieuwe centrum gaat een grote rol spelen in de transitie naar meer plantaardig die het voormalige vleesbedrijf momenteel doormaakt.
Lees bericht