Nhow biedt vegan English Breakfast met Garden Gourmet


Het vegan English Breakfast dat vanaf Brew Monday verkrijgbaar is bij Nhow Hotels

Hotel –Nhow Hotel zet op Brew Monday een volledig vegan English Breakfast op het menu. Het hotel doet dit in samenwerking met garen Gourmet. Het gaat bij het ontbijt om een plantaardige versie van de befaamde Engelse klassieker.

De nieuwe Vegan Cumberland worstjes van Garden Gourmet vormen in dit not so traditional Engels ontbijtmenu de hero, zo laat leverancier Nestlé Professional weten. Het ontbijt is vanaf 16 januari, op Brew Monday , verkrijgbaar.

Niet Blue Monday, maar Brew Monday, de meest deprimerende dag van het jaar, die speciale aandacht vraagt om er een positieve draai aan te geven met anderen. Dit Engelse initiatief staat voor samenkomen en verbinden om zo samen de winterblues door te komen. ‘En hoe kan dat nu beter dan met een stevig ontbijt dat ook nog volledig plantaardig is?,’ aldus het plantaardige merk. Nhow en Garden Gourmet willen die Britse trend naar Nederland brengen en daarom wordt het Engelse ontbijt bij Nhow vanaf Brew Monday in een nieuw plantaardig jasje gestoken. 

Buiten de deur ontbijten

Het ontbijt is niet alleen voor hotelgasten, maar voor iedereen die wil ontbijten. Volgens het FSIN past dat in een trend, waarin jonge mensen tussen de 18 en 24 jaar steeds vaker buiten de deur ontbijten, minimaal 1 keer per week. Dat dit juist goed kan bij hotels is een wat onbekender gegeven in Nederland. Waar hotels in Engeland al veelvuldig opgezocht worden voor alleen ontbijt, gebeurt dit in Nederland veel minder terwijl dat bij veel hotels wel mogelijk is, aldus de initiatiefnemers.

Vegan Cumberland worstje

De nieuwe Vegan Cumberland worstjes van Garden Gourmet zijn op smaak gebracht met dezelfde kruiden en specerijen als de traditionele worst: met witte peper, salie en nootmuskaat. De worstjes kennen ook een vleesachtige en sappige structuur. Voordeel is wel dat de worstjes ongeveer de helft van de calorieën bevatten ten opzichte van een varkensworstje en ook de helft van de hoeveelheid verzadigd vet. Daarnaast zijn de worstjes rijk aan vezels en aan eiwitten en hebben en voldoen ze aan de NutriScore A.

Nhow

Chef Nick van Herwijnen van Nhow over het initiatief om met een plantaardige Engels ontbijt te starten: “We vinden het belangrijk om al onze gasten, ongeacht hun dieet, een heerlijk ontbijt aan te bieden. Met alternatieven zoals de Vegan Cumberland worstjes van Garden Gourmet wordt ons dit heel gemakkelijk gemaakt. Zo kan iedereen genieten van een plantaardig ontbijt zonder dat dit invloed heeft op de smaak of de keuze aan het ontbijtbuffet.”

De Vegan Cumberland worstjes zijn niet alleen verkrijgbaar bij Nhow hotel maar ook bij Hilton Schiphol, Hilton Double Tree in Amsterdam en van der Valk Eindhoven.

Bron: Garden Gourmet/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
HelloFresh gaat samenwerken met De Vegetarische Slager

Samenwerking – Maaltijdboxleverancier HelloFresh en De Vegetarische Slager gaan langdurig samenwerken. Omdat de groep consumenten die minder vlees wil eten groeit, wil HelloFresh vaker een maaltijd aanbieden met een vleesvervanger. De Vegetarische Slager gaat die vleesvervangers verzorgen.

Lees berichtSchouten Europe en Grassa willen vleesvervangers van graseiwit

Samenwerking - Met eiwit uit gras vleesvervangers ontwikkelen. Dát is het doel van de samenwerking tussen het Brabantse familiebedrijf Schouten Europe en het Noord-Limburgse Grassa. Graseiwit is een geschikt alternatief voor soja, een ingrediënt dat nu vaak in vleesvervangers wordt gebruikt. Grassa en Schouten gaan de komende jaren de toepassingsmogelijkheden van graseiwit in vleesvervangers, onderzoeken en testen.

Lees bericht

Westland Kaas neemt het merk ‘Kees’

Overname - Westland Kaas neemt het merk ‘Kees’ over en voegt hiermee een deels plantaardige variant op kaas aan haar portfolio toe. Westland heeft al een samenwerking met Those Vegan Cowboys, die vegan alternatieven ontwikkelen voor kaas.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid