Ook restaurant Hoftrammm terug op de rials


Horeca – Drie maanden heeft tramrestaurant Hoftrammm in de ‘remise’ gestaan, maar gisteren mocht het restaurant dan toch weer terug op de rails. Vijf dagen per week rijdt het opzienbarende restaurant weer door Den Haag. Met iets minder gasten dan normaal, maar wel zonder mondkapjes.

Hoftrammm valt onder de horeca en niet onder het openbaar ververvoer. De passagiers hoeven dus geen mondpakjes op. In de tram zijn (kleine) aanpassingen aangebracht, zo wordt er gereden met een gemiddelde bezetting van 18 personen (ongeveer 1/3 bezetting), zijn er speciale schotten geplaatst en zijn er extrá hygiënische maatregelen genomen. Eigenaar Bobby van Galen is verheugd dat hij weer mag rijden met zijn restaurant. Ook voor hem was het de afgelopen weken alle zeilen bijzetten.

Op 11 mei 2014 reed de Hoftrammm de allereerste rit door Den Haag. Sindsdien volgde ruim 1500 uitverkochte ritten. Het rijdend restaurant, met Pierre Wind als Executive chef, reed vanaf de eerste dag met een volle bezetting. Maar net als alle andere horeca, moest hij ook de deuren sluiten op 15 maart. Ook Pierre Wind keek uit naar de eerste rit met een nieuw menu en nieuwe culinaire uitdagingen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsABN AMRO: ‘Consumentenbestedingen gaan in 2023 afvlakken’

Analyse - Voedsel is in juni 11,2 procent duurder dan een jaar geleden. Deze ongekende prijsstijging is het gevolg van hogere energie- en grondstofkosten voor ondernemers in de voedingsmiddelenindustrie. ABN AMRO verwacht in een analyse dat de prijstoename nog niet ten einde is, maar dat in 2023 dalende consumentenbestedingen de stijging zullen afvlakken.

Lees bericht

ABN AMRO: ‘Druk op leisure en food gaat toenemen’

Analyse - Hoewel de economie er nog relatief goed voor staat, verwacht ABN AMRO in een analyse dat de druk op de industrie, leisure, retail, food en bouw in de tweede helft van 2022 gaat toenemen. Rentestijgingen en oplopende prijzen voor grondstoffen liggen aan die druk ten grondslag, net als de dure energieprijs.

Lees bericht

Grote inhaalslag horeca in 2022 met ruim 30% volumegroei

Analyse - Gedurende dit jaar vindt er in de horeca een grote inhaalslag plaats met een verwachte volumegroei van 30% tot 35%. Ondanks de forse groei zal de horecasector naar verwachting pas in 2023 volledig zijn hersteld van de coronapandemie. Dit blijkt uit het nieuwe vooruitzicht horeca van ING Research.

Lees bericht


© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid