Ook restaurant Hoftrammm terug op de rials


Horeca – Drie maanden heeft tramrestaurant Hoftrammm in de ‘remise’ gestaan, maar gisteren mocht het restaurant dan toch weer terug op de rails. Vijf dagen per week rijdt het opzienbarende restaurant weer door Den Haag. Met iets minder gasten dan normaal, maar wel zonder mondkapjes.

Hoftrammm valt onder de horeca en niet onder het openbaar ververvoer. De passagiers hoeven dus geen mondpakjes op. In de tram zijn (kleine) aanpassingen aangebracht, zo wordt er gereden met een gemiddelde bezetting van 18 personen (ongeveer 1/3 bezetting), zijn er speciale schotten geplaatst en zijn er extrá hygiënische maatregelen genomen. Eigenaar Bobby van Galen is verheugd dat hij weer mag rijden met zijn restaurant. Ook voor hem was het de afgelopen weken alle zeilen bijzetten.

Op 11 mei 2014 reed de Hoftrammm de allereerste rit door Den Haag. Sindsdien volgde ruim 1500 uitverkochte ritten. Het rijdend restaurant, met Pierre Wind als Executive chef, reed vanaf de eerste dag met een volle bezetting. Maar net als alle andere horeca, moest hij ook de deuren sluiten op 15 maart. Ook Pierre Wind keek uit naar de eerste rit met een nieuw menu en nieuwe culinaire uitdagingen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Slimme Keuken van Sligro helpt chefs en zorgt voor meer marge

Groothandel - Sligro lanceert een nieuw, culinair concept: Slimme Keuken. Het concept helpt restaurants om meer marge te realiseren in minder tijd, zonder in te leveren op culinaire kwaliteit. Slimme Keuken helpt ook de chefs om hun gasten een gevarieerd menu aan te kunnen bieden met controle over de kosten.

Lees bericht

La Place sluit 23 eigen filialen, maar is succesvol met takeaway

Formulenieuws - De 23 La Place-locaties die Jumbo gaat sluiten zijn allemaal eigen filialen. De locaties in handen van de franchisers, zoals Schiphol en de Fashion Outlet Center in Roermond van HMSHost, blijven open. Franchisers zijn ook geenszins van plan deze La Place restaurants te beëindigen. Ook de takeaway-activiteiten, die tijdens de coronaperiode zijn opgestart en recent zijn uitgebreid, verlopen...

Lees bericht

Restaurant Rijks niet open op 1 juni, maar 1 juli

Horeca – Chefkok Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS in Amsterdam laat weten met zijn restaurant niet op 1 juni open te gaan, maar op z’n vroegst pas op 1 juli. Volgens de chefkok kan hij zijn restaurant met maximaal 30 personen, inclusief eigen personeel, niet runnen. Bijdendijk laat dat weten in een tweet.

Lees bericht

Makro creëert twee ‘anderhalvemeter’-oplossingen voor horeca

Horeca – Makro Nederland heeft in samenwerking met standbouwer Brandt & Fernhout een tweetal eenvoudige oplossingen bedacht voor de horeca in een anderhalvemetersamenleving. De oplossingen zijn vanaf dit weekend beschikbaar en gericht op het veilig serveren van maaltijden bij afhalen en om beschermd straks te kunnen zitten in het restaurant.

Lees bericht


Dineren bij Mediamatic in tweepersoonskas

Horeca – In Engeland zijn ze er al en heten de ‘quarantainekassen’ lieflijk ‘igloo dinning’, maar feit is dat de tweepersoonskassen bij het Amsterdamse vegetarische restaurant Mediamatic een mooie oplossing zijn voor de anderhalvemeter horeca en gelijk ook in trek zijn bij de gasten; alle kassen zijn na 20 mei volledig volgeboekt.

Lees bericht

Happyhappyjoyjoy opent vijfde vestiging op de Zuidas

Formulenieuws – Het gaat hard met Happyhappyjoyjoy; na de recente opening van het nieuwe ‘snackbar’-concept Hurryhurrygogo in september 2019 opent de Aziatische streetfoodketen nu al weer een vijfde Happyhappyjoyjoy-locatie. De vestiging komt op het George Gershwinplein bij Crowne Plaza aan de Zuidas. Bedenker IQ Creative van Happyhappyjoyjoy en Crowne Plaza Amsterdam-South hebben de handen ineen geslagen. Hierdoor is het mogelijk dat...

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid