‘Pizza margherita is onverslaanbaar populair’


Analyse – Elke dag in het jaar staat wel ergens voor, zo is 9 februari in een aantal landen Nationale Pizzadag. Niemand weet waarom, maar het is wel de bedoeling dat je op die dag een pizza deelt met familieleden en vrienden. Een beter excuus om een pizzaatje te bestellen bestaat er niet, volgens Deliveroo en dus ging de bezorgdienst kijken welke pizza de Nederlander nu het liefste eet en ook hoe?

De pizza is veruit het meest populaire gerecht dat wordt besteld. Samen met de hamburger, staat de Italiaanse lekkernij bovenaan menig bestellijstje. Ook bij Deliveroo. De pizza margherita blijkt onveranderd de grote favoriet. Deze eenvoudige klassieker staat maar liefst vijf keer in de top tien van meest populaire pizza’s op het platform. Vooral in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven is de margherita geliefd. In Rotterdam, Haarlem en Tilburg wordt meer gekozen voor een pizza met pit, daar is pizza met salami populair. Dat de eenvoudige pizza de lijst domineert, is niet verrassend: ruim een derde van de Nederlanders verkiest een simpele pizza boven een variant met allerlei toppings, blijkt uit onderzoek van Deliveroo.

Top 10 meest populaire pizza’s op Deliveroo:

- Margherita - Follia (Den Haag)

- Salami Finocchiona - De Pizzabakkers (Rotterdam)

- Margherita - De Pizzakamer (Amsterdam)

- Margherita - Pietza (Eindhoven)

- Prosciutto e Funghi - Italian District (Amsterdam)

- Pizza Salame Piccante - Ristorante Napoli (Haarlem)

- Margherita - De Pizzabakkers (Amsterdam)

- Diavola - Fiko (Amsterdam)

- Margherita - TuttiGusti (Utrecht)

- Pizza Pepperoni - Pizza Donna (Amsterdam)

Maar niet voor iedereen gaat de uitdrukking less is more op. Champignons en jalapeňos worden op Deliveroo het vaakst als extra pizza-toppings toegevoegd bij het afrekenen. Bovendien is ananas als topping volledig geaccepteerd door de Nederlanders. De meerderheid (61%) vindt ananas op een pizza nameleijk helemaal niet gek, volgens Deliveroo.

Met de hand

Daarnaast heeft driekwart van de Nederlanders liever een Italiaanse pizza met een dunne bodem dan een dikke American pizza. Nederlanders gruwelen van een koude pizza. 76% laat de pizza dan staan. Maar wie zijn tanden in de Italiaanse bodem met topping wil zetten, eet ‘m dan wel uit de hand en gebruikt geen bestek. En hoewel 9 februari een woensdag is, is het vooral de vrijdagavond warop een pizza wordt bezorgd. Tijdstip? 19:02 uur.

Bron: Deliveroo/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Strandpaviljoenondernemers verwend met pizza bij opbouw

Strandpaviljoens - De strandpaviljoens zijn volop bezig met de start van het nieuwe seizoen. De tijdelijke locaties worden weer opgebouwd en de jaarrond paviljoens worden klaargemaakt voor het buitenseizoen. Dr. Oetker Professional speelde hierop in om een aantal van hen langs de Nederlandse kust te verrassen met warme pizza’s.

Lees bericht



Frikandel meest bestelde product op Nieuwjaarsdag

Analyse – Traditioneel maakt Thuisbezorgd aan het einde van het jaar een overzicht van de meest populaire bestelde gerechten. Dit jaar is het overzicht uitgebreider en biedt de analyse van de bestellingen een aardige inzage in het consumptiegedrag van de Nederlander bij bestellingen. Een overzicht van de Nederlandse trek in frikandel speciaal op nieuwjaarsdag en de grootste zoetekauw van Nederland, tot...

Lees bericht



Italiaanse pizzachef Renato Bosco in jury eerste NK Pizza Bakken

Wedstrijd - De eerste editie van het Nationaal Kampioenschap Pizza Bakken 2023 op 10 januari tijdens de Horecava krijgt met de komst van de Italiaanse pizzachef Renato Bosco als jurylid internationale allure. Het wordt de eerste keer dat het NK Pizza Bakken wordt gehouden. Ook  SVH Meesterkok Robert Kranenborg heeft zitting in de jury.

Lees bericht

Deliveroo stopt activiteiten op de Nederlandse markt

Bezorgdienst - Deliveroo heeft woensdag bekend gemaakt dat het de activiteiten in Nederland gaat beëindigen. De aankondiging om met de Nederlandse activiteiten te stoppen werd al op 10 augustus gemeld, alleen wilde het bezorgbedrijf toen nog alle opties bekijken. Dat proces heeft nu geleid om alle operationele Nederlandse activiteiten op 30 november 2022 te beëindigen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid