‘Pizza margherita is onverslaanbaar populair’


Analyse – Elke dag in het jaar staat wel ergens voor, zo is 9 februari in een aantal landen Nationale Pizzadag. Niemand weet waarom, maar het is wel de bedoeling dat je op die dag een pizza deelt met familieleden en vrienden. Een beter excuus om een pizzaatje te bestellen bestaat er niet, volgens Deliveroo en dus ging de bezorgdienst kijken welke pizza de Nederlander nu het liefste eet en ook hoe?

De pizza is veruit het meest populaire gerecht dat wordt besteld. Samen met de hamburger, staat de Italiaanse lekkernij bovenaan menig bestellijstje. Ook bij Deliveroo. De pizza margherita blijkt onveranderd de grote favoriet. Deze eenvoudige klassieker staat maar liefst vijf keer in de top tien van meest populaire pizza’s op het platform. Vooral in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven is de margherita geliefd. In Rotterdam, Haarlem en Tilburg wordt meer gekozen voor een pizza met pit, daar is pizza met salami populair. Dat de eenvoudige pizza de lijst domineert, is niet verrassend: ruim een derde van de Nederlanders verkiest een simpele pizza boven een variant met allerlei toppings, blijkt uit onderzoek van Deliveroo.

Top 10 meest populaire pizza’s op Deliveroo:

- Margherita - Follia (Den Haag)

- Salami Finocchiona - De Pizzabakkers (Rotterdam)

- Margherita - De Pizzakamer (Amsterdam)

- Margherita - Pietza (Eindhoven)

- Prosciutto e Funghi - Italian District (Amsterdam)

- Pizza Salame Piccante - Ristorante Napoli (Haarlem)

- Margherita - De Pizzabakkers (Amsterdam)

- Diavola - Fiko (Amsterdam)

- Margherita - TuttiGusti (Utrecht)

- Pizza Pepperoni - Pizza Donna (Amsterdam)

Maar niet voor iedereen gaat de uitdrukking less is more op. Champignons en jalapeňos worden op Deliveroo het vaakst als extra pizza-toppings toegevoegd bij het afrekenen. Bovendien is ananas als topping volledig geaccepteerd door de Nederlanders. De meerderheid (61%) vindt ananas op een pizza nameleijk helemaal niet gek, volgens Deliveroo.

Met de hand

Daarnaast heeft driekwart van de Nederlanders liever een Italiaanse pizza met een dunne bodem dan een dikke American pizza. Nederlanders gruwelen van een koude pizza. 76% laat de pizza dan staan. Maar wie zijn tanden in de Italiaanse bodem met topping wil zetten, eet ‘m dan wel uit de hand en gebruikt geen bestek. En hoewel 9 februari een woensdag is, is het vooral de vrijdagavond warop een pizza wordt bezorgd. Tijdstip? 19:02 uur.

Bron: Deliveroo/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Domino’s pizza ook vanuit de muur in Bobbejaanland

Leisure - Bezoekers van Bobbejaanland kunnen voortaan hun favoriete Domino’s Pizza uit de muur halen bij het pretpark. ADM Automaten heeft daar automaat geplaatst, die hetzelfde werkt als de standaard automaten, maar wel is aangepast aan het formaat van de pizza.

Lees bericht

Ghost kitchen Casper wil minimaal vijf locaties in Nederland

Dark kitchen - Casper, een succesvolle Belgische bezorg- en afhaalketen, zet voet op Nederlandse bodem. Met een groei-injectie van vijf miljoen euro, geleid door Slingshot Ventures, wil het bedrijf tot 2024 vijftig locaties openen in Europa, te starten met alvast vijf vestigingen in Nederland. De eerste locatie opent in juni in Den Haag.

Lees bericht


Albron opent nieuw Italiaans street foodconcept Strada

Horecaformule - In Amsterdam Noord heeft Albron donderdag Strada Street Food Italiano geopend. In dit is een nieuwe, eigen concept van het horeca- en cateringbedrijf draait het vooral om pizza en worden verschillende varianten van plaatpizza’s aangeboden; food dat kan worden gedeeld.

Lees bericht

SPAR laat boodschappen via thuisbezorgd bezorgen

Formulenieuws - SPAR Nederland en Thuisbezorgd.nl, onderdeel van Just Eat Takeaway.com, starten pilot om nu ook boodschappen te bezorgen in Nederland via het platform. Het gaat om een assortiment van zo’n 1000 geselecteerde producten, waaronder brood, melk en andere verse ingrediënten tot toiletartikelen en andere last-minute benodigdheden.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid