PLNT komt met plantaardige Tonijn


Naast vleesopvolger Beef Wellington bij PLNT nu ook Tonijn als visopvolger

Introductie – PLNT had al een plantaardige Beef Wellington en komt nu met de plantaardige tonijn. Viskenners konden op de vakbeurs Tavola in België enige tijd geleden al kennismaken met het product, maar wordt nu breed in Nederland geïntroduceerd.

De plantaardige Tonijn van is zowel op smaak als structuur nauwelijks van echte vis te onderscheiden is. De ‘visopvolgers’ van PLNT worden zodanig samengesteld, dat het originele product zo dicht mogelijk wordt benaderd. Daarnaast is het product arm aan verzadigde vetten en rijk aan plantaardig eiwit. 

Met de nieuwe visopvolger wil PLNT mensen onbezorgd laten genieten van eten en bijdragen aan het tegengaan van overbevissing, waarvan sprake is bij tonijn. "Vleesopvolgers zijn al niet meer weg te denken maar visopvolgers zijn nog niet zo bekend. Maar ook hierin willen we graag laten zien hoe innovatief we zijn. Onze PLNT Tonijn lijkt op het origineel en is net zo makkelijk te gebruiken in heerlijke recepten maar dan zónder overbevissing”, aldus Marleen Kolijn, Brand Manager PLNT.

Bron: PLNT/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

PLNT introduceert Crab Cake voor foodservicemarkt

Introductie - PLNT, een merk van Future Food Group, producent van plantaardige vlees- en visopvolgers, lanceert een 100% plantaardige Crab Cake voor de foodservice. Het product is gekruid zoals de traditionele Crab Cake en krijgt zijn visachtige smaak van zeewier.

Lees bericht



Redefine Meat verrast bezoekers Sial met spectaculaire show

Vakbeurzen - Een spectaculaire show van het Israëlische bedrijf Redefine Meat, de leverancier van de plantaardige biefstuk van Loetje, samen met honderden andere aanbieders die niet direct met innovaties zijn gekomen, maar wel hun bestaande producten hebben verbeterd. De jaarlijkse Sial in Parijs, de grootste levensmiddelenbeurs ter wereld, pakte ook deze editie weer uit.

Lees bericht

Gorillas introduceert BettaF!sh in Nederland

Introductie –  De Duitse startup BettaF!sh heeft flitsbezorger Gorillas in Nederland gekozen voor de introductie het plantaardige tonijnalternatief. De TU-NAH is een product gebaseerd op basis van zeewier en tuinbonen, 100% plantaardig en geproduceerd zonder soja of tarwe.

Lees bericht


PLNT introduceert kant & klare Vegan Beef Wellington

Introductie - PLNT heeft speciaal voor het Paas-assortiment de eerste kant-en-klare Vegan Beef Wellington in Nederland ontwikkeld. Volgens producent Future Food Group in Veenendaal zijn er meerdere initiatieven geweest, maar is er nu een Vegan Beef Wellington die net zo sappig en lekker is als het origineel.

Lees bericht

Schouten Europe bij top innovatieve MKB-foodbedrijven in Nederland

Verkiezing - Schouten Europe heeft een tweede plaats behaald in de prestigieuze KVK Innovatie Top 100. Het Brabantse familiebedrijf mag zich daarmee het meeste innovatieve MKB-foodbedrijf van Nederland noemen. Schouten ontwikkelt en produceert vlees- en visvervangers en behaalde de toppositie met haar plantaardige tonijn. De eerste plaats was voor Grown.bio dat een duurzaam alternatief voor piepschuim ontwikkelde.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid