Rebels van cateraar Vitam maakt eten van groente eenvoudiger


Enkele kleine Rebel gerechtjes van Vitam

Catering – Hoe bereik je nu dat mensen meer groente gaan eten? Cateraar Vitam is continu met deze uitdaging bezig  en lanceert deze maand het concept Rebels. Een foodconcept dat het eten van groente gemakkelijk maakt, door groente als snack ´to go´ te presenteren.

Vitam’s Food Pioneers ontwikkelden binnen het Rebels-concept een variatie van 15 eenvoudige gerechten, die gepresenteerd worden in ‘streetfood’ stijl. Het zijn kleine groentegerechtjes die als snack worden gegeten. Te denken valt aan pompoen met bosui, feta en koriander, zoete aardappel met avocadomousse of geroosterde broccoli met granaatappelpitjes. Op die manier zijn medewerkers op een simpele manier te verleiden om een flinke hoeveelheid groente te eten.

Te weinig groente

Dat groente gezond is voor de mens weet iedereen. De meesten weten ook dat zij feitelijk te weinig groente eten. Zelf al is groente aan een opmars bezig. Maar het blijft een lastige om naast alle gewone zaken als een bakje yoghurt met muesli ´s morgens, de boterhammen tussen de middag, ook nog eens voldoende groente ´s avonds te eten. Het grootste deel van groente wordt nu eenmaal tijdens de avondmaaltijd genuttigd. En groenten bevatten veel vezels, vocht, vitamines, mineralen en andere bouwstoffen. De truc is om dus om op andere momenten van de dag een aantrekkelijke variatie aan groentegerechten aan te bieden als onderdeel van het dagelijkse dieet, bijvoorbeeld als groentesnack ´to go´.

Voedingscentrum

Groente zijn de laatste jaren steeds populairder aan het worden. Reden voor het Voedingscentrum om de aanbeveling voor groenten zelfs van 200 naar 250 gram te verhogen. Ook kiest een bepaalde groep consumenten steeds vaker voor een flexitarisch, vegetarisch of veganistisch dieet en zet ook de horeca groenten prominenter op de menukaart. Hierdoor groeit de consumptie van groente verder. Maar nog altijd kan het beter. Vitam wil daar met Rebels een bijdrage aan leveren.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Opsplitsen ZorgTotaal in Zorg & food en Zorg & ICT goede zet

Vakbeurzen - Eigenlijk is er maar relatief weinig ruchtbaarheid aan gegeven, maar van 8 tot en met 11 april worden voor de eerste keer de drie vakevents Zorg & food, Zorg & facility en Zorg ICT gezamenlijk gehouden als opvolger van de vroegere beurs ZorgTotaal. Dat wil niet zeggen dat belangstellenden de weg naar de Jaarbeurs in Utrecht niet wisten te vinden. In tegenstelling....

Lees bericht


Cateraar CIRFOOD introduceert de Twist’d

Catering - CIRFOOD heeft als eerste bedrijfscateraar in Nederland de Twist’d aangeschaft en deze speciaal geïmporteerd. De cateraar  introduceert daarmee een smakelijk en vernieuwend tosti concept waarmee de cateraar ‘het beste van alle werelden aan de gasten kan geven’.

Lees bericht




Wakker Dier zet tien ‘plantaardige’ cateraars in het zonnetje

Campagne – Omdat tien bedrijfscateraars zich hebben gecommitteerd aan de ‘meer plant, minder dier’-doelstelling van Wakker Dier, zet de organisatie deze in een printadvertentie in het zonnetje. De betreffende cateraars hebben toegezegd in 2030 minimaal zestig procent plantaardige eiwitten aan te bieden van alle verkochte eiwitten.

Lees bericht

Vitam test True Prices bij provincie Groningen

Catering – Cateraar Vitam is bij het provinciehuis in Groningen gestart met een test waarbij de echte prijs van een tweetal gerechten inzichtelijk worden gemaakt. Dit is de prijs die de gasten gewend zijn te betalen plús de milieukosten en sociale kosten. Deze zogenoemde meerkosten zijn berekend door samenwerkingspartner True Price.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid