Rebels van cateraar Vitam maakt eten van groente eenvoudiger


Enkele kleine Rebel gerechtjes van Vitam

Catering – Hoe bereik je nu dat mensen meer groente gaan eten? Cateraar Vitam is continu met deze uitdaging bezig  en lanceert deze maand het concept Rebels. Een foodconcept dat het eten van groente gemakkelijk maakt, door groente als snack ´to go´ te presenteren.

Vitam’s Food Pioneers ontwikkelden binnen het Rebels-concept een variatie van 15 eenvoudige gerechten, die gepresenteerd worden in ‘streetfood’ stijl. Het zijn kleine groentegerechtjes die als snack worden gegeten. Te denken valt aan pompoen met bosui, feta en koriander, zoete aardappel met avocadomousse of geroosterde broccoli met granaatappelpitjes. Op die manier zijn medewerkers op een simpele manier te verleiden om een flinke hoeveelheid groente te eten.

Te weinig groente

Dat groente gezond is voor de mens weet iedereen. De meesten weten ook dat zij feitelijk te weinig groente eten. Zelf al is groente aan een opmars bezig. Maar het blijft een lastige om naast alle gewone zaken als een bakje yoghurt met muesli ´s morgens, de boterhammen tussen de middag, ook nog eens voldoende groente ´s avonds te eten. Het grootste deel van groente wordt nu eenmaal tijdens de avondmaaltijd genuttigd. En groenten bevatten veel vezels, vocht, vitamines, mineralen en andere bouwstoffen. De truc is om dus om op andere momenten van de dag een aantrekkelijke variatie aan groentegerechten aan te bieden als onderdeel van het dagelijkse dieet, bijvoorbeeld als groentesnack ´to go´.

Voedingscentrum

Groente zijn de laatste jaren steeds populairder aan het worden. Reden voor het Voedingscentrum om de aanbeveling voor groenten zelfs van 200 naar 250 gram te verhogen. Ook kiest een bepaalde groep consumenten steeds vaker voor een flexitarisch, vegetarisch of veganistisch dieet en zet ook de horeca groenten prominenter op de menukaart. Hierdoor groeit de consumptie van groente verder. Maar nog altijd kan het beter. Vitam wil daar met Rebels een bijdrage aan leveren.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Cateraar Vitam verhuist naar groter pand

Catering – Op 20 december verhuist VITAM haar servicekantoor naar een nieuwe locatie aan de Burgemeester Burgerslaan in Den Bosch. Na 16 jaar werd het ‘Schijndelse jasje’ te krap voor de Brabantse cateraar en volgde de zoektocht naar een nieuwe – circulaire - locatie. De verhuizing is noodzakelijk door de groei van de organisatie. Inmiddels is gestart met de verbouwing die  - volledig in...

Lees bericht

Rijkskantines zetten gezonde voeding centraal tijdens Dutch Food Week

Actieweek – Cateraars van overheidsdiensten zetten in de Dutch Food Week, van 7 tot en met 16 oktober,  de bedrijfsrestaurants in de spotlight voor gezond en duurzaam eten. Het thema van de week is dit jaar: Wat eten wij vandaag? Vitam grijpt die gelegenheid aan om ook het duurzaamheidsaspect te benadrukken. Cateraar Vitam dat de restaurants doet bij de Belastingdienst en een del...

Lees bericht


Tool Gastronomixs gaat culinaire inspiratie Vitam-chefs borgen

Catering – De chefs van de meer dan 250 restaurants van Vitam krijgen vanaf oktober de tool Gastronomixs ter beschikking om hun eigen recepturen te kunnen borgen. In het online platform waar zij toegang toe krijgen, kunnen zij ook nieuwe gerechten toevoegen of bestaande gerechten aanpassen. De chefs bij de restaurants van Vitam stellen allemaal hun eigen weekmenu samen. Om die gerechten...

Lees bericht

VITAM traint medewerkers tot ‘soepspecialist’

Catering – VITAM wil op alle locaties medewerkers hebben staan die verse soep kunnen maken. Daarom organiseert de cateraar voor zo’n 70 cateringmedewerkers een training tot ‘Vakspecialist Verse Soep’. Soep is niet alleen ideaal om voedzaam te lunchen, maar het is ook een handig gerecht om restjes groenten in te verwerken. Bovendien is soep een product dat vrijwel iedereen lust. 20 medewerkers...

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid