Rebels van cateraar Vitam maakt eten van groente eenvoudiger


Enkele kleine Rebel gerechtjes van Vitam

Catering – Hoe bereik je nu dat mensen meer groente gaan eten? Cateraar Vitam is continu met deze uitdaging bezig  en lanceert deze maand het concept Rebels. Een foodconcept dat het eten van groente gemakkelijk maakt, door groente als snack ´to go´ te presenteren.

Vitam’s Food Pioneers ontwikkelden binnen het Rebels-concept een variatie van 15 eenvoudige gerechten, die gepresenteerd worden in ‘streetfood’ stijl. Het zijn kleine groentegerechtjes die als snack worden gegeten. Te denken valt aan pompoen met bosui, feta en koriander, zoete aardappel met avocadomousse of geroosterde broccoli met granaatappelpitjes. Op die manier zijn medewerkers op een simpele manier te verleiden om een flinke hoeveelheid groente te eten.

Te weinig groente

Dat groente gezond is voor de mens weet iedereen. De meesten weten ook dat zij feitelijk te weinig groente eten. Zelf al is groente aan een opmars bezig. Maar het blijft een lastige om naast alle gewone zaken als een bakje yoghurt met muesli ´s morgens, de boterhammen tussen de middag, ook nog eens voldoende groente ´s avonds te eten. Het grootste deel van groente wordt nu eenmaal tijdens de avondmaaltijd genuttigd. En groenten bevatten veel vezels, vocht, vitamines, mineralen en andere bouwstoffen. De truc is om dus om op andere momenten van de dag een aantrekkelijke variatie aan groentegerechten aan te bieden als onderdeel van het dagelijkse dieet, bijvoorbeeld als groentesnack ´to go´.

Voedingscentrum

Groente zijn de laatste jaren steeds populairder aan het worden. Reden voor het Voedingscentrum om de aanbeveling voor groenten zelfs van 200 naar 250 gram te verhogen. Ook kiest een bepaalde groep consumenten steeds vaker voor een flexitarisch, vegetarisch of veganistisch dieet en zet ook de horeca groenten prominenter op de menukaart. Hierdoor groeit de consumptie van groente verder. Maar nog altijd kan het beter. Vitam wil daar met Rebels een bijdrage aan leveren.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsGrote zorgen bij Veneca over gevolgen coronavirus

Cateraars- De Vereniging van Nederlandse Cateringorganisaties (Veneca) maakt zich grote zorgen over de gevolgen van het coronavirus voor contractcateringbedrijven. De vereniging steunt de genomen kabinetsmaatregelen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan en maakt ook duidelijk dat alle aangesloten leden zich ten volle blijven inzetten om werkend Nederland te kunnen blijven faciliteren.

Lees bericht

29,2% van de gerechten bij Sodexo is vegetarisch

Catering - Sodexo Nederland zag vorig jaar de vraag naar vegetarische gerechten met maar liefst 20,2 procent stijgen. Als gevolg van de toename werd ook het aanbod verruimt. Inmiddels is 29,2 procent van de gerechten vegetarisch, zo laat de cateraar weten. Sodexo heeft verschillende initiatieven om vegetarisch onder de aandacht te brengen. Zo heeft de cateraar in haar menu’s standaard op...

Lees berichtAlbert Heijn wil op termijn 15 AH to go-locaties met Albron

Formulenieuws – De samenwerking tussen Albert Heijn en horeca- & cateringbedrijf Albron, waarvan @FoodClicks eerder deze week melding maakte, moet uiteindelijk leiden tot zo’n vijftien nieuwe to go-winkels. Als locaties voor uitbreiding zien beide bedrijven vooral mogelijkheden in ziekenhuizen, kantoren en universiteiten.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid