Vitam opent ‘dark kitchen’ Chef by Vitam


Cateraar gaan in kaart brengen waar voedselverspilling door komt en hoe het kan worden tegen gegaan

Catering – Vitam opent een ‘dark kitchen’ in Amstelveen, genaamd Chef by Vitam. Hiermee speelt de facilitaire horecadienstverlener in op de veranderende wensen van medewerkers van de Rijksoverheid die hybride werken. Gerechten worden in een centrale keuken voorbereid, die vervolgens worden afgemaakt op de betreffende locatie worden afgemaakt. Hierdoor is het voor Vitam mogelijk om een breder assortiment aan te bieden, maar de kleine locaties toch rendabel te houden.

Voor bedrijfscateraars is het steeds moeilijker in te spelen op de wensen voor de medewerkers. De medewerkers die naar kantoor gaan, willen namelijk wel de mogelijkheden hebben om een aanbod te hebben van ontbijt tot diner, maar tegelijkertijd gaan ze minder vaak naar kantoor. Hierdoor is het steeds ingewikkelder voor de bedrijfsrestaurants op kleine locaties in te schatten hoeveel het aanbod moet zijn. Vitam speelt hierop in door de kleinere locaties vanuit een centrale productiekeuken voor te bereiden.

Vitam richt zich al lange tijd op het stimuleren van ontmoeten en verbinden. Deze ontwikkeling heeft sinds de coronapandemie een vlucht genomen; hybride werken is de norm geworden en dat betekent dat de kantoordagen in het teken staan van ontmoetingen. Vitam’s opdrachtgever onderkent deze ontwikkeling ook en heeft hierop ingespeeld met het creëren van Rijksontmoetingspleinen voor de grotere locaties - met als doel het verleiden naar kantoor te komen om collega’s te ontmoeten. Een prettige omgeving en een aantrekkelijk aanbod van eten en drinken  zijn hierin essentieel. Om deze locaties te voorzien van een ‘all day’ aanbod, is gekozen om samen met Vitam een pilot aan te gaan en vanuit een centrale productiekeuken - een dark kitchen -  te gaan werken.

De nieuwe aanpak van Vitam heet Chef by Vitam. In eerste instantie gaat de aanpak gelden voor twee grote Rijkskantoren. Het assortiment bestaat uit broodjes, beleg, soepen, warme maaltijden, salades, tussendoortjes, smoothies en ontbijtgerechten. Op korte termijn wordt het aantal locaties dat wordt bediend met dit assortiment uitgebreid.

Duurzaam

Niet alleen is deze nieuwe manier van werken een praktische oplossing voor de veranderde werkomgevingen, er kan ook duurzamer worden gewerkt. Omdat er in grotere hoeveelheden wordt bereid, kan de verspilling worden geminimaliseerd. Bovendien werken in de dark kitchen ervaren koks die bedreven zijn in het koken met zo min mogelijk waste. En ook het bereiden van gezonde gerechten met meer plantaardige ingrediënten is voor hen niet nieuw. Zij worden daarbij ondersteund door een aantal medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt, zodat ook wordt bijgedragen aan sociale duurzaamheid. Jørgen Vestjens, COO Vitam: “Met de opening van de dark kitchen wordt een volgende stap gezet in het realiseren van onze missie. Door meer focus op de eiwittransitie vanuit een centrale keuken bereid door een divers team, is Vitam in staat om nader invulling te geven aan vitale mensen in een vitale wereld.”

Bron: Vitam/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht


Sodexo en WNF zetten ‘aardig eten’ op de kaart

Catering - Vanaf  maandag, 15 april, gaan food & facilitair dienstverlener Sodexo en WWF-NL een samenwerking aan om Nederlandse werknemers duurzamer en gezonder te laten eten. Met deze samenwerking worden in ruim 100 bedrijfsrestaurants gerechten die minder impact hebben op natuurverlies en klimaatverandering onder de aandacht gebracht.

Lees bericht

CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht

Opsplitsen ZorgTotaal in Zorg & food en Zorg & ICT goede zet

Vakbeurzen - Eigenlijk is er maar relatief weinig ruchtbaarheid aan gegeven, maar van 8 tot en met 11 april worden voor de eerste keer de drie vakevents Zorg & food, Zorg & facility en Zorg ICT gezamenlijk gehouden als opvolger van de vroegere beurs ZorgTotaal. Dat wil niet zeggen dat belangstellenden de weg naar de Jaarbeurs in Utrecht niet wisten te vinden. In tegenstelling....

Lees bericht


Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht

Leo catering lanceert lifestyle visie met Mind&Health

Catering - Leo catering start met lifestyle visie, waarbij het streven naar een integraal gezonde levensstijl centraal staat. Leo catering is van mening dat het als cateraar meer kan bijdragen aan vitaliteit dan alleen met voeding en heeft daarvoor een partnership gesloten met Mind&Health.  

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid