Nieuwe soeplijn Henri levert bijdrage tegen verspilling
Industrie - Maaltijdenbereider Henri in Drunen presenteerde op de van de week gehouden Foodinspiration Days een nieuwe soeplijn vervaardigt van overrijpe en gedeukte kerstomaten. Het concept is vooral bijzonder omdat de soep vers is, uit voorraad is te bestellen en gemakkelijk op te schalen is. Op die manier kan elk foodservicebedrijf bijdragen in de strijd tegen verspilling. Het op een verantwoorde manier omgaan met geteelde groente heeft Henri verankerd in...
Lees berichtGast mist quinoa en chiazaad in bedrijfsrestaurant
Onderzoek - 40 procent van de Nederlanders wil populaire voedingsmiddelen zoals quinoa en chiazaad kunnen eten in het bedrijfsrestaurant. Dat schrijft nu.nl op basis van een onderzoek, dat Multiscope in opdracht van cateraar Eurest heeft gehouden onder ruim 1.000 respondenten. Volgens het onderzoek willen werknemers van 35 tot 44 jaar meer superfoods in hun bedrijfsrestaurant, vooral omdat zij die producten thuis ook gebruiken. Quinoa, chiazaad, gojibessen en havermout zijn volgens 70 procent van de...
Lees berichtSmakelijk tweede leven voor ‘waardeloos voedsel’ in Verspillingsfabriek
Catering - Hutten Catering opent begin december in het oude distributiecentrum van DHL in Veghel een fabriek waarin van alle mogelijke ‘overgebleven’ en ‘waardeloze’ etenswaren nieuwe lekkernijen worden gemaakt. De Verspillingsfabriek zoals Hutten de locatie noemt, moet op grote schaal een antwoord geven op de huidige enorme voedselverspilling. In de Verspillingsfabriek worden van waardeloze reststromen of reststromen met een minimale waarde smaakvolle producten gemaakt. Niet alleen consumenten gooien elke dag...
Lees berichtBedrijven committeren zich aan gezonde voeding op scholen
Catering - Ruim 20 bedrijven hebben de intentieverklaring getekend van het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen 2016-2020. De bedrijven uit de catering-en automatenbranche, producenten en leveranciers verbinden zich met de ondertekening aan de ambitie om samen een gezonder aanbod van voeding en dranken in 40% van het voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs te realiseren. Met het akkoord is het de bedoeling dat jongeren niet alleen een gezonde keus krijgt voorgeschoteld, maar dat de...
Lees berichtVan Rijn: ‘Gezonde schoolkantine vraagt lange termijnaanpak
Politiek – Het gezonder maken van de omgeving voor jongeren vraagt om een multidisciplinaire en een langdurige aanpak, waarbij ouders een belangrijke rol spelen, maar ook cateraars, automatenleveranciers en het onderwijs een ondersteunende rol kunnen spelen. Dat schrijft staatsecretaris van Rijn van Volksgezondheid op vragen van Kamerlid Wolbert (PvdA) naar aanleiding van een oproep van de Amsterdamse wethouder Eric van der Burg om frisdranken en frituurpannen te weren op middelbare scholen....
Lees berichtAntje Schubert wordt General Manager Iglo Duitsland
Benoeming – Door samenvoeging van activiteiten van de Iglo Group en de Findus Group op het Europese vasteland, vindt binnen de Iglo Group een aantal veranderingen plaats op managementniveau. Antje Schubert, de huidige Algemeen Directeur van Iglo Nederland, verruilt haar functie voor de baan van General Manager van Iglo Duitsland. Lieven van den Broeck, de huidige Supply Chain Director van Iglo in België, Nederland en Frankrijk zal tijdelijk de positie van...
Lees berichtVITAM lanceert eigen tomatenketchup 2.0
Catering - Op de Dag van de Duurzaamheid, aanstaande vrijdag, lanceert VITAM in al haar restaurants de VITAM Tomatenketchup 2.0. In 2013 maakte VITAM in samenwerking met Walter Abma voor het eerst haar eigen ketchup. Twee jaar later is het receptuur vernieuwd en verbeterd. VITAM ontwikkelt eigen producten voor haar restaurants. Dit doet de cateraar volgens eigen receptuur, met duurzame ingrediënten, 100% transparant. Vitam laat zich leiden door het seizoen. In de...
Lees berichtManagement buy out Maas International
Vending – Het management team van Maas International heeft onder leiding van CEO Wouter Fijnaut overeenstemming bereikt om samen met ABN AMRO als financieringspartner een management buy out te realiseren van het Nederlandse familiebedrijf in koffie- en vendingmachines. Met de afronding van deze herkapitalisatie is het voortbestaan van de Maas Groep, met bedrijven in Nederland, Duitsland en Denemarken, gewaarborgd. Afgelopen jaar is de Maas Groep geherstructureerd en zijn de bedrijven in...
Lees berichtDefensie houdt catering in eigen beheer
Defensiecatering - Defensie houdt de catering in eigen beheer. Hiermee blijven de 900 cateringmedewerkers ambtenaar en komt de 90 miljoen euro omzet niet op de markt. Uitbesteding blijkt toch duurder dan wanneer Defensie de catering zelf blijft doen, schrijft Defensieminister Jeanine Hennis (VVD) in een brief aan de Tweede Kamer. “Uitbesteding is niet langer zinvol”, stelt Hennis volgens De Volkskrant. Volgens berekeningen van haar ministerie zouden alle medewerkers namelijk gecompenseerd worden als...
Lees berichtVitam bouwt waterput met verkoop Earth Water
Catering – Vitam heeft, een jaar na de start met Earth Water, in samenwerking met Earth Concept en Max Foundation een waterput gebouwd in Bangladesh. Vitam en Earth Water vragen met de verkoop aandacht voor het wereldwijde tekort aan schoon drinkwater. Vitam verkoopt sinds 1 september 2014 Earth Water op alle locaties. Een gedeelte va de opbrengst van het water gaat naar initiatieven op het gebeid van drinkwatervoorzieningen op locaties waar de verkrijgbaarheid...
Lees bericht