Caloriewaarde fastfood slecht ingeschat door tieners

Onderzoek – Tieners kunnen slecht inschatten hoeveel calorieën er in een fastfoodmaaltijd zitten. Maar wat blijkt, bij de ouders van schoolgaande kinderen en andere volwassenen is het niet veel beter. Dit blijkt uit een onderzoek dat in Amerika is gehouden onder 3400 volwassenen, tieners en ouders van schoolgaande kinderen. Het onderzoek is uitgevoerd door Jason Block van de Harvard Medical School. Uit de resultaten blijkt dat de tieners gemiddeld 259 calorieën...

Lees bericht

Steeds meer kleine brouwerijen

Industrie - Het aantal kleine bierbrouwers is de afgelopen twaalf maanden met een derde gestegen. In totaal zijn er nu 167 brouwers. Dat blijkt uit cijfers van verzamelwebsite Cambrinus. Volgens Jan Ausems van Cambrinus in een reactie bij nu.nl is het de grootste stijging sinds hij de cijfers over bierbrouwers is gaan bijhouden in 1987. Een verklaring voor de toename heeft hij niet. Volgens Cambrinus heeft de provincie Noord-Holland met 38 brouwerijen...

Lees bericht

Inkoopprijs patatje plust

Fastservice – Cafetariaondernemers die geen vaste inkoopprijs voor hun friet hebben bedongen, moeten rekening houden met fors hogere inkoopprijzen. De aardappel groeit door de kou nauwelijks en is plots een schaars goed. In de handel kost de pieper nu zo'n twee keer zo veel als de fritesfabrikanten gewoonlijk betalen. De nieuwe oogst laat op zich wachten, terwijl de oude aardappelvoorraden hard slinken. “Willen we patat blijven leveren, dan moeten we frites...

Lees bericht


Diergaarde Blijdorp serveert Visvrije Tonijn

Dierentuin - Diergaarde Blijdorp in Rotterdam gaat bezoekers in het Caraibisch Café in het Oceanium verrassen met Tonyn van de Vegetarische Slager waar geen vis in verwerkt is. Hiermee wil Blijdorp een pioniersrol vervullen in het cruciale herstel en behoud van visstanden. De Vegetarische Slager heeft een methode ontwikkeld om wel de smaak van vis te pakken te krijgen (uit plantaardige grondstoffen), maar de vis zelf te laten zwemmen. Zo...

Lees bericht

Hybride-consument in opmars

Consumentengedrag – Outlets in de foodservicemarkt, maar ook supermarkten moeten inspelen op de hybride-consument. Deze consumenten vragen aan de ene kant om 'premium'-producten en zoeken tegelijkertijd - voor de meer alledaagse boodschappen - naar de laagste prijs. Dat meldt Rabobank in een onderzoek naar de markt voor voedingsmiddelen. “De groei in de voedingssector zit aan extreme kanten van de markt”, zegt Marc Kennis, Rabobankanalist en auteur van het rapport. Hij wijst...

Lees bericht

Brouwer Grolsch aan winnende hand

Industrie – Het gaat goed met SAB Miller, de brouwer van Grolsch. SABMiller heeft in zijn gebroken boekjaar de operationele winst met 14 procent zien stijgen tot 6,42 miljard dollar, zo'n 5 miljard euro. Zonder het effect van overnames of valutaschommelingen steeg het resultaat met 9 procent. Dit vandaag bekend. De brouwer van onder meer Grolsch en Peroni liet weten in 2013 min of meer gelijke omstandigheden te verwachten. Dat biedt volgens SABMiller mogelijkheden om ‘verder...

Lees bericht

Nieuwe maatregelen tegen overvallen op tankstations

Overvalpreventie - Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft bij een tankstation in Den Haag de aftrap gegeven voor de campagne ‘Kleine buit, grote pakkans’. De campagne is gericht op het terugdringen van het aantal overvallen op tanksstations. Samen met het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor Tankstations en Wasbedrijven, de Bovag en de Beta neemt het ministerie van Veiligheid en Justitie een reeks maatregelen om het aantal overvallen op verder omlaag...

Lees bericht

Vegetarische Slager verlaagt prijzen

Prijsverlaging - Na de explosieve groei van de Vegetarische Slager - het bedrijf opende in 2010 één winkel en heeft momenteel 600 verkooppunten in Nederland - kunnen de prijzen omlaag als gevolg van de schaalvoordelen. Dat heeft  Jaap Korteweg, directeur van de Vegetarische Slager, aangegeven. Korteweg verwacht dat in de toekomst verdere prijsverlagingen mogelijk zijn: “Als we allemaal een hapje helpen komen de prijzen van de nieuwste vleesvervangers steeds dichter in de...

Lees bericht

Groentefriet verkrijgbaar bij Plus, foodservice volgt

Verantwoord - PLUS biedt vanaf vandaag als eerste en enige supermarkt Groentefriet. Groentefriet is gemaakt van gepureerde wortel, maïs, witte bonen en een mix van kruiden en specerijen. Producent Van Hulst en Partners verwacht met name vanuit de foodservicemarkt veel. Bedenker en initiatiefnemer Marc van Hulst is van huis uit voedingstechnoloog en bedacht de groentefriet omdat veel kinderen groente vaak laat staan, maar wel belangstelling heeft voor friet. Met...

Lees bericht

FrieslandCampina en @FoodClicks stellen met smaakpanel beste combi-deals samen

Combi-deals - De beste combi-deals; de cateringlocaties van Prorest, de Brooodzaak (NS Stations) en Bakker Bart presenteren ze binnenkort in de hoop klanten te verrassen en de verkopen verder te stimuleren. “De uitdaging voor Prorest is om de gasten meer te verleiden.” FrieslandCampina en @FoodClicks hebben door een smaakpanel de beste combi-deals laten samenstellen. Er is nog voldoende winst te halen. Winst die wordt gerealiseerd met samenwerken. Dat begrijpt FrieslandCampina....

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid