Boca Grandi Beachclub wordt groot watersportcentrum


Roel Roel Oude Avenuis (l) en Ruben Woudenberg van strandpaviljoen Boca Grandi / Foto bij: Nick van Dungen

Strandpaviljoen – Kitesurfer Roel Oude Avenuis, sinds 2012 eigenaar van de kiteboardschool.nl, en mede-eigenaar en horecaman Ruben Woudenberg hebben plannen om bij Strand Zuid in Kijkduin het grootste watersportcentrum van de regio neer te zetten.

De beide ondernemers kregen dit najaar de mogelijkheid om strandtent People Beach Club te kopen, vlak naast hun kiteboardschool bij strandslag 3, op loopafstand van de Zandmotor. Een plek waar je kunt kitesurfen en met  gratis parkeergelegenheid. De plannen liggen er om de locatie tot het grootste watersportcentrum van de regio te maken. Een crowdfundingcampagne voor het realiseren van de plannen hiervoor loopt.

Boca Grandi moet een plek worden waar watersport en horeca samen komen, een plek waar watersporters elkaar ontmoeten en van elkaar kunnen leren, maar ook voor badgasten die lekker willen eten.

Al meer dan 10.000 cursisten hebben een kitesurfles gevolgd op één van de locaties van Kiteboardschool in Kijkduin of Oesterdam, Zeeland. Het enthousiasme van de cursisten zetten Roel Oude Avenhuis en Ruben Woudenberg vorig jaar aan om een plek ontwikkelen in Kijkduin waar watersportliefhebbers én zonaanbidders elkaar kunnen ontmoeten. Een plek waar hun ‘community’ tot leven moet komen en waar altijd iets te doen is. Boca Grandi wordt de eerste plek in regio Haaglanden, waar een kite-, surf- en wingfoil school in combinatie met, evenementen en een kiteshop samenkomen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsBuurt Bos & Lommer financiert nieuw terras

Horeca – Wat doe je als ondernemer wanneer je wilt investeren in een nieuw terras, maar de banken zien niets in de plannen? Precies dan ga je kijken bij vrienden, familie en… je eigen buurt. De Amsterdamse horecaondernemer Roy Pannekeet van restaurant Abbey in de buurt Bos & Lommer trok de stoute schoenen aan en haalde via crowdfunding bijna 40.000 euro op.

Lees bericht

140 tijdelijke strandpaviljoens zijn deze winter blijven staan

Strandpaviljoens – Nederland telt meer dan 340 strandpaviljoens, waarvan ongeveer de helft ‘jaarrond’-paviljoens is en dus het gehele jaar open. Om de sluitingsperiode in 2020 in verband met de coronamaatregelen enigszins te compenseren mochten de tijdelijke strandpaviljoens, die normaal ’s winters worden afgebroken, afgelopen jaar blijven staan. Het blijkt dat zo’n 140 paviljoens daarvan gebruik hebben gemaakt.

Lees berichtEen tweede zaak willen openen in coronatijd

Horeca – Terwijl de meeste horecaondernemers bezig zijn hun omzetten weer op niveau te krijgen is ondernemer Bas van Heezik in Utrecht bezig geld in te zamelen voor een tweede locatie in Leidsche Rijn. Een nieuw horecaconcept dat de huiskamer moet worden van het nieuwe winkelcentrum.

Lees bericht

Strandpaviljoens mogen van de winter blijven staan

Strandpaviljoens - Strandpaviljoens, die dat willen, kunnen komende winter voor één keer blijven staan. De locaties mogen gedurende de wintermaanden alleen niet open blijven. Als ondernemers hun strandpaviljoen niet hoeven af te breken om volgend seizoen weer op te bouwen, besparen zij veel geld.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid