De Haan opent nieuw cafetariaconcept voor tankstations in IJsselstein
Petrol - Benzinemaatschappij Haan opent binnenkort in IJsselstein het eerste eigen cafetariaconcept voor tankstations. De locatie in IJsselstein Noord, waar vanuit ook gestart gaat worden met bezorging, verandert dan ook van Shell naar De Haan. De Haan had al twee nieuw shopconcepten met Tony’s Streetfood en Tony’s Coffee & More.
De Haan werkt voor alle formules samen met zogenaamde ‘formulepartners’. Dit zijn niet alleen bedrijven die belang hebben bij een betere afzet via de locaties van De Haan, maar vooral leveranciers die de petrolsector willen laten groeien. Samen met partner Sligro is in een eerder stadium het Plaza Food for all concept ontwikkeld. Sligro kende dat concept al voor de cafetaria’s, maar binnen petrol is het concept nieuw. De Haan wordt masterfranchiser van de formule binnen petrol en wil kijken of met het concept een gezonde exploitatie is te krijgen op tankstationlocaties. De locatie in IJsselstein is wat dat betreft perfect omdat die locatie op de rand zit van een goede rentabiliteit, een station waar twijfel is tussen bemand of onbemand.De locatie gaat ook starten met bezorging. Hiervoor zijn speciale e-bikes aangeschaft
Uitbreiding
Met de lancering van Plaza Food for all heeft De Haan in zes maanden tijd in totaal drie nieuwe horecaformules voor petrol gelanceerd. Eerder startte het bedrijf Tony's Streetfood en Coffee & More. Formules waarin foodservice, koffie, dranken en non food centraal staan. Initiator achter de foodconcepten is adviseur Ulrich Knieling. Tony’s Streetfood is momenteel te vinden in tankstations in Den Haag en Hendrik Ido Ambacht en krijgt er binnenkort nog twee locaties bij. Begin juni opent een Esso-locatie in Stroe aan de A1 en later die maand volgt de locatie Hank aan de A27. Dit is een BP-station. De resultaten kunnen straks vergeleken worden met het huidige Wild Bean Café.
Maar aan de bestaande twee Streetfood-locaties wordt ook gesleuteld. Zo wordt het assortiment verder uitgebreid met steaks, currywurst en verse salades en wordt bij de allereerste locatie in Hendrik Ido Ambacht gestart met het eerste alcoholvrije vrijdagmiddag borreluurtje op een tankstation. Knieling: “We gaan het gewoon proberen. We zien met grote regelmaat mensen tussen de middag aan de tafels zitten lunchen en waarom zou dat aan het einde van de week niet lukken met een gezellige - alcoholvrije - borrel?”
Focus
Het concept Coffee & More, waarvan er nu één locatie staat in Alphen aan de Rijn, is eveneens een succes. En niet vanwege de combinatie tanken en shoppen, want de Shell om de hoek hanteert steeds scherpe brandstofprijzen, maar vooral vanwege het aanbod in de shop. Knieling: “We verkopen elke dag een Modo Mio-machine van Lavazza en het mooie is dat de mensen die zo’n machine hebben gekocht ook allemaal terugkomen voor de cups. Het gaat zelfs zo goed dat de mensen van Lavazza in Italië, waar het merk een aandeel heeft van 50 procent, hier naartoe komen om te kijken hoe wij de machines verkopen. Geweldig toch?”
Lees het volledige artikel over de nieuwe horecaconcepten van De Haan in de mei-editie van @FoodClicks, die afgelopen zaterdag is verschenen. Nog geen abonnee? Vraag dan hier gratis een digitaal abonnement aan.
Bron: @FoodClicks
Petrol - Benzinemaatschappij Haan opent binnenkort in IJsselstein het eerste eigen cafetariaconcept voor tankstations. De locatie in IJsselstein Noord, waar vanuit ook gestart gaat worden met bezorging, verandert dan ook van Shell naar De Haan. De Haan had al twee nieuw shopconcepten met Tony’s Streetfood en Tony’s Coffee & More.
De Haan werkt voor alle formules samen met zogenaamde ‘formulepartners’. Dit zijn niet alleen bedrijven die belang hebben bij een betere afzet via de locaties van De Haan, maar vooral leveranciers die de petrolsector willen laten groeien. Samen met partner Sligro is in een eerder stadium het Plaza Food for all concept ontwikkeld. Sligro kende dat concept al voor de cafetaria’s, maar binnen petrol is het concept nieuw. De Haan wordt masterfranchiser van de formule binnen petrol en wil kijken of met het concept een gezonde exploitatie is te krijgen op tankstationlocaties. De locatie in IJsselstein is wat dat betreft perfect omdat die locatie op de rand zit van een goede rentabiliteit, een station waar twijfel is tussen bemand of onbemand.De locatie gaat ook starten met bezorging. Hiervoor zijn speciale e-bikes aangeschaft
Uitbreiding
Met de lancering van Plaza Food for all heeft De Haan in zes maanden tijd in totaal drie nieuwe horecaformules voor petrol gelanceerd. Eerder startte het bedrijf Tony's Streetfood en Coffee & More. Formules waarin foodservice, koffie, dranken en non food centraal staan. Initiator achter de foodconcepten is adviseur Ulrich Knieling. Tony’s Streetfood is momenteel te vinden in tankstations in Den Haag en Hendrik Ido Ambacht en krijgt er binnenkort nog twee locaties bij. Begin juni opent een Esso-locatie in Stroe aan de A1 en later die maand volgt de locatie Hank aan de A27. Dit is een BP-station. De resultaten kunnen straks vergeleken worden met het huidige Wild Bean Café.
Maar aan de bestaande twee Streetfood-locaties wordt ook gesleuteld. Zo wordt het assortiment verder uitgebreid met steaks, currywurst en verse salades en wordt bij de allereerste locatie in Hendrik Ido Ambacht gestart met het eerste alcoholvrije vrijdagmiddag borreluurtje op een tankstation. Knieling: “We gaan het gewoon proberen. We zien met grote regelmaat mensen tussen de middag aan de tafels zitten lunchen en waarom zou dat aan het einde van de week niet lukken met een gezellige - alcoholvrije - borrel?”
Focus
Het concept Coffee & More, waarvan er nu één locatie staat in Alphen aan de Rijn, is eveneens een succes. En niet vanwege de combinatie tanken en shoppen, want de Shell om de hoek hanteert steeds scherpe brandstofprijzen, maar vooral vanwege het aanbod in de shop. Knieling: “We verkopen elke dag een Modo Mio-machine van Lavazza en het mooie is dat de mensen die zo’n machine hebben gekocht ook allemaal terugkomen voor de cups. Het gaat zelfs zo goed dat de mensen van Lavazza in Italië, waar het merk een aandeel heeft van 50 procent, hier naartoe komen om te kijken hoe wij de machines verkopen. Geweldig toch?”
Lees het volledige artikel over de nieuwe horecaconcepten van De Haan in de mei-editie van @FoodClicks, die afgelopen zaterdag is verschenen. Nog geen abonnee? Vraag dan hier gratis een digitaal abonnement aan.
Bron: @FoodClicks
Politiek - ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders, wil samen met andere foodbranches en belangenclubs op het gebied van voeding en gezondheid een werkgroep vormen om overgewicht in ons land in te dammen. Dit voorstel deed ProFri tijdens ambtelijk vooroverleg dat gisteren op het ministerie van volksgezondheid (VWS) is gevoerd.
Petrol - BP en Albert Heijn openen vandaag bij tankstation De Kooi in Alkmaar aan de A9 het honderdste tankstation met een AH to go. De uitrol van Albert Heijn to go op BP-tankstations in Nederland startte in september 2021 bij BP Vliete aan de A58 bij Krabbendijke (Zeeland), nu anderhalf jaar later staat de teller op honderd vestigingen.
Erkenning - Het vakmanschap en bakmanschap van Jan-Willem Voet is bekroond met het keurmerk Goed Gefrituurd van brancheorganisatie ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders. Voets bedrijf Lekkerrr Hoogzandveld in het gelijknamige winkelcentrum in Nieuwegein mag het bijbehorende keurmerkschildje nu uitdragen. Net als Robbert Jan de Veen van de Daltons in Voorthuizen.
Formulenieuws - Plaza , een soft-franchise formule van Sligro, heeft een flinke metamorfose ondergaan. Na een volledige rebranding gaan tientallen ondernemers, verspreid door het hele land, fris en eigentijds de toekomst tegemoet. De formule heeft ook een nieuwe slogan: ’Lekker bij ons. Plaza’.
Cafetaria – ‘Een nieuwe stem in de horeca.’ Zo presenteert Nieuwe Horeca Nederland ‘(NHN) zich sinds dinsdag online. De nieuwe branchestichting in oprichting wil in eerste instantie de horecabedrijven in ons land perspectief bieden met hun ‘torenhoge energierekening. Maar NHN wil ook een eigentijds alternatief als belangenbehartiger in transitietijd.
Petrol – Midden mei liet SWO de Splinter weten dat de naam van de organisatie werd gewijzigd in GemaQ. De veranderende markt lag aan die naamswijziging ten grondslag, zo liet de inkoop- en marketingorganisatie voor zelfstandige tankstationondernemers toen weten. Onlangs organiseerde GemaQ de eerste relatie- en ledendag Summit 2022.