La Place opent eerste restaurant in Denemarken


Formulenieuws – La Place heeft een eerste locatie geopend in Denemarken. Het restaurant is gevestigd in het treinstation van Kopenhagen en telt ruim 250 vierkante meter.

La Place wil vaste voet onder de grond krijgen in Denemarken, zo laat het bedrijf weten, en opent nog dit jaar ook op andere locaties, waaronder Kopenhagen Airport.  Ook in andere Europese landen wil La Place vestigingen openen.

Voor de marktintroductie in Denemarken is Jumbo Groep Holding - eigenaar van La Place - een strategische samenwerking aangegaan met SSP, een internationale organisatie met aanwezigheid in meer dan 33 landen die reizigers van over de hele wereld op vliegvelden en treinstations bedient van eten en drinken. SSP zal het onlangs vernieuwde concept van La Place op basis van een franchiseformule in de Deense markt zetten.

Internationale expansie

“Door de samenwerking met SSP kunnen wij ons concentreren op de verdere uitrol van La Place in Denemarken. Hiermee geven we invulling aan onze strategie om op termijn groei te realiseren in zowel binnen- als buitenland. Dit doen we vanuit de overtuiging dat de kracht van onze foodserviceformule zich ook voor markten in het buitenland leent”, aldus Colette Cloosterman-van Eerd, CCO van Jumbo.

Sterke spelers

Jumbo wil de internationale expansie inzetten door de La Place-formule als franchiseconcept te laten exploiteren door sterke spelers als SSP. Deze partij heeft een lange staat van dienst en kent de lokale Deense markt goed. Cloosterman-van Eerd: “Met de opening van La Place Kopenhagen zetten we een eerste stap naar de uitbreiding van ons concept in Denemarken.”

Vermaat

In Nederland tekende Jumbo recent een overeenkomst met horecabedrijf Vermaat over de exploitatie van 44 La Place-restaurants in eigen land. Een aantal kleinere locaties op high traffic-punten blijft Jumbo wel zelf doen.

 ‘All day good food fast’

Het nieuwe restaurant in Kopenhagen biedt gasten een uitgebreid en gevarieerd ‘All day good food fast’-assortiment van zo’n 80 gerechten, met een ruime keuze uit signature recepten, seizoenstoppers en vegetarische en veganistische opties. Bezoekers van la Place Kopenhagen kunnen de verse gerechten ‘on the go’ bij de Express Counter meenemen of, zodra dit weer mogelijk is, in het moderne marktplaatsrestaurant consumeren.

La Place

La Place heeft naast 60 vestigingen in Nederland ook locaties in de Verenigde Staten, Canada, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk en Duitsland. Begin 2016 is de foodserviceformule overgenomen door Jumbo Groep Holding B.V.

Bron: Jumbo/@FoodClicks

De La Place Express-locatie in Kopenhagen Foto's: La Place

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Introductie weiderund bij Jumbo dient ‘dubbeldoel’

Supermarkt - Jumbo introduceert als eerste Nederlandse supermarktketen een assortiment rundvleesproducten afkomstig van zogeheten weiderunderen. De koeien grazen ten minste 120 dagen per jaar en zes uur per dag op de Nederlandse weides. De melk van deze koeien is tevens de basis van de weidezuivel, dat verwerkt wordt in onder meer (karne)melk, vla en yoghurt. De dieren dienen op die...

Lees bericht
Jumbo start in december in België met Jumbo City

Formulenieuws - Jumbo brengt haar binnenstedelijke winkelconcept Jumbo City naar België. De eerste winkel gaat op woensdag 15 december open. De eerste gemakswinkel van de supermarktketen uit Veghel komt aan de Teniersplaats 5 in het centrum van Antwerpen.

Lees berichtVermaat verzorgde 11.000 gasten per dag tijdens F1 in Zandvoort

Catering – Nu het geluid van de F1 is verstomd en Zandvoort weer terug is gegeven aan de strandgasten, maakt Vermaat, een van de horecapartners van het driedaagse event de balans op; tijdens het raceweekend heeft het bedrijf in tien lounges zo’n 11.000 gasten per dag verzorgd met eten, drinken en gastvrijheid.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid