La Place opent eerste restaurant in Denemarken


Formulenieuws – La Place heeft een eerste locatie geopend in Denemarken. Het restaurant is gevestigd in het treinstation van Kopenhagen en telt ruim 250 vierkante meter.

La Place wil vaste voet onder de grond krijgen in Denemarken, zo laat het bedrijf weten, en opent nog dit jaar ook op andere locaties, waaronder Kopenhagen Airport.  Ook in andere Europese landen wil La Place vestigingen openen.

Voor de marktintroductie in Denemarken is Jumbo Groep Holding - eigenaar van La Place - een strategische samenwerking aangegaan met SSP, een internationale organisatie met aanwezigheid in meer dan 33 landen die reizigers van over de hele wereld op vliegvelden en treinstations bedient van eten en drinken. SSP zal het onlangs vernieuwde concept van La Place op basis van een franchiseformule in de Deense markt zetten.

Internationale expansie

“Door de samenwerking met SSP kunnen wij ons concentreren op de verdere uitrol van La Place in Denemarken. Hiermee geven we invulling aan onze strategie om op termijn groei te realiseren in zowel binnen- als buitenland. Dit doen we vanuit de overtuiging dat de kracht van onze foodserviceformule zich ook voor markten in het buitenland leent”, aldus Colette Cloosterman-van Eerd, CCO van Jumbo.

Sterke spelers

Jumbo wil de internationale expansie inzetten door de La Place-formule als franchiseconcept te laten exploiteren door sterke spelers als SSP. Deze partij heeft een lange staat van dienst en kent de lokale Deense markt goed. Cloosterman-van Eerd: “Met de opening van La Place Kopenhagen zetten we een eerste stap naar de uitbreiding van ons concept in Denemarken.”

Vermaat

In Nederland tekende Jumbo recent een overeenkomst met horecabedrijf Vermaat over de exploitatie van 44 La Place-restaurants in eigen land. Een aantal kleinere locaties op high traffic-punten blijft Jumbo wel zelf doen.

 ‘All day good food fast’

Het nieuwe restaurant in Kopenhagen biedt gasten een uitgebreid en gevarieerd ‘All day good food fast’-assortiment van zo’n 80 gerechten, met een ruime keuze uit signature recepten, seizoenstoppers en vegetarische en veganistische opties. Bezoekers van la Place Kopenhagen kunnen de verse gerechten ‘on the go’ bij de Express Counter meenemen of, zodra dit weer mogelijk is, in het moderne marktplaatsrestaurant consumeren.

La Place

La Place heeft naast 60 vestigingen in Nederland ook locaties in de Verenigde Staten, Canada, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk en Duitsland. Begin 2016 is de foodserviceformule overgenomen door Jumbo Groep Holding B.V.

Bron: Jumbo/@FoodClicks

De La Place Express-locatie in Kopenhagen Foto's: La Place

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Nieuwe trend? Stoepvertisement

Promotie – Wat doe je als je wilt opvallen, of mensen wilt bereiken die nu bij andere winkels hun inkopen doen? Precies dan wil je opvallen en ze de weg wijzen naar je eigen winkel. Dat is exact wat de nieuwe Dekamarkt in Veenendaal doet met de klanten, die nu bij de Jumbo kopen. Dekamarkt laat de Jumbo-klant met stoepvertisement zien...

Lees bericht


La Place lanceert bezorgservice met Thuisbezorgd

Formulenieuws - La Place lanceert vandaag de La Place bezorgservice. Via online bestelplatform Thuisbezorgd.nl is het voortaan op drie plaatsen mogelijk om de broodjes en sappen thuisbezorgd te krijgen. Het gaat vooralsnog om de locaties ’s-Hertogenbosch Arena, Eindhoven Piazza en Rotterdam Alexandrium.

Lees bericht

Jumbo en NOC*NSF gaan sporters gezonder leren eten

Samenwerking- Sporters helpen gezonder te leven én beter te presteren. Dat is het doel van de verregaande samenwerking die Jumbo Supermarkten en NOC*NSF met elkaar aangaan op het gebied van gezonde voeding en sport. De partijen hebben hiervoor een nieuw leerprogramma over voeding, gezondheid en sport ontwikkeld voor trainers en coaches: Jumbo Foodcamp.

Lees bericht

Gr8 opent deuren derde La Place op Maastricht Airport

Formulenieuws - La Place Maastricht Airport opent op dinsdag 7 december haar deuren naast het GR8 Hotel. Reizigers en bezoekers uit Maastricht en omgeving kunnen elke dag in het nieuwe restaurant terecht voor ontbijt, lunch en diner of een tussendoortje. De vestiging valt onder de vlag van Gr8, die eerder het restaurant van La Place in Bergen op Zoom en La...

Lees bericht


HMSHost en Westland openen Old Amsterdam brandstore op Schiphol

Luchthaven - HMSHost Nederland, horecabedrijf voor reizigers onderweg, exploiteert met kaasproducent Westland een Old Amsterdam brandstore op Schiphol Plaza. Shoppers en reizigers kunnen hier ter plekke een Old Amsterdam tosti eten of terecht voor een bekroond stuk Old Amsterdam kaas in geschenkverpakking.

Lees bericht

Vermaat neemt belang in bedrijfscatering-disrupter Join Program

Catering - Vermaat Groep neemt een meerderheidsbelang in bedrijfscatering-disrupter Join Program, dat is opgericht door conceptontwikkelaar enbiun. Vermaat gaat zorgen voor verdere groei van Join Program en moet de maatschappelijke impact van de activiteiten gaan vergroten. Join Program’s richt zich met een vernieuwende aanpak op bedrijven die hun medewerkers gezonder en duurzamer willen laten eten.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid