Nieuwe La Place in de Efteling krijgt oriëntaalse metamorfose


Artist Impression van de Kashba-look van de nieuwe La Place in de Efteling / Foto bij: Jora Vision

Formulenieuws – Het nieuwe La Place restaurant in de Efteling wordt omgedoopt tot restaurant Kashba en krijgt en volledig oriëntaalse look in de sfeer van Sindbad de Zeeman. Exploitant Vermaat en het attractiepark starten binnenkort met de totale verbouw van het voormalige Panorama-restaurant.

 ‘De Wereld van Sindbad’ maakt sinds 2022 deel uit van het Reizenrijk in de Efteling. De verhuizing van La Place naar het voormalige Panorama-restaurant in dit gebied, bood de kans om het restaurant volledig te transformeren. Horecabedrijf Vermaat werkte samen met de Efteling aan een integraal concept dat helemaal past in het thema: de wereld van Sindbad de Zeeman. Het nieuwe concept biedt ruim 700 zitplaatsen, zowel binnen als buiten op het terras.  

Kashba

Kashba betekent: Oosters vestigingswerk waar handel wordt gedreven. Dit is vertaald naar diverse oriëntaalse thema’s in het restaurant. Zo kom je volgens Vermaat binnen op de bedrijvige markt, vervolg je je reis door de mystieke oase en ga je op ontdekkingstocht in de kleurrijke nomadentent. Naast de binnenkant wordt ook de buitenkant van het pand aangepakt. Zo krijgt het pand diverse kantelen en oriëntaalse ornamenten. Op het terras aan de voorzijde komt een overkoepelende nomadentent die het terras en het pand met elkaar verbindt. Ingrid van Leeuwen, Formule Directeur Vermaat: “Gasten kunnen hier straks genieten van het vertrouwde assortiment  van La Place, zoals de focaccia tonijnsalade of de baguette kruidenroomkaas. Daarnaast wordt het assortiment aangevuld met oriëntaalse smaken, bijvoorbeeld met de Oosterse linzensoep en de couscous salade.”

Kiosk Nomade

In de nomadentent, voorheen het a-la-carte-gedeelte van het restaurant, opent kiosk Nomade. De kiosk biedt de mogelijkheid om dranken en etenswaren via de buitenzijde te bestellen om mee te nemen. Sander de Bruijn, Manager Design & Experience, van De Efteling: “We zijn trots dat wij naast Vogelrok, Sirocco en Archipel nu met Restaurant Kashba Sindbad een echte thuishaven kunnen geven waar hij en onze gasten kunnen bijkomen op weg naar het volgende avontuur.”

De verbouwing van het La Place restaurant startte op 9 januari en is begin april afgerond.

Bron: La Place/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Cateringsector gaat voedselverspilling in kaart brengen

Catering – Elf ondernemingen in de cateringsector en twee brancheverenigingen hebben gezamenlijk besloten werk te gaan maken van voedselverspilling en starten met het in kaart brengen van de hoeveelheid voedsel dat wordt verspild. Het gaat om alle sectoren waarin de cateraars actief zijn, dus bedrijfskantines, zorginstellingen en schoolkantines.

Lees bericht


HEMA opent twee locaties met vernieuwde foodconcepten

Formulenieuws – Naast de nieuwe HEMA-locaties met de vernieuwde HEMA-foodcourt en de vernieuwende La Place-vestigingen in Hilversum en Alkmaar, opende de winkelketen onlangs ook een tweetal locaties met daarin het eigen foodcourt en een nieuwe opzet van het restaurant. Dat gaat om de locaties Voorburg en Assen.

Lees bericht

La Place opent in Efteling als Oosterse Kashba

Formulenieuws – Het is de grootste locatie van La Place, en meteen ook de duurste. Exploitant Vermaat heeft samen met attractiepark Efteling en La Place een waar ‘foodpaleis’ neergezet in de sfeer van Sinbad de Zeeman uit de verhalen van 1001-nacht. Het nieuwe restaurant, dat onder de naam Kashba wordt geïntroduceerd, kent naast het gebruikelijke La Place-assortiment ook een aantal...

Lees bericht

La Place opent ook tweede vernieuwde locatie binnen HEMA

Formulenieuws – Na Hilversum opende aan de Langestraat 72 in Alkmaar La Place donderdag de tweede vestiging van het vernieuwde restaurantconcept in een Hema. Op deze locatie van La Place geen buffet, maar een food- en barista bar, waar bestellingen worden opgenomen en ter plekke vers worden bereid. Ook kunnen gasten in het restaurant via een QR-code een bestelling plaatsen, direct afrekenen...

Lees berichtLa Place introduceert nieuw foodconcept bij HEMA

Formulenieuws - La Place introduceert een nieuw foodconcept in twee vernieuwde HEMA winkels in Hilversum en Alkmaar. In dit nieuwe concept lopen de gasten niet langs een buffet, maar kunnen zij direct bestellen bij een food- of barista bar, waar de bestelling ter plekke vers wordt bereid. De nieuwe vestigingen worden op donderdag 23 maart in Hilversum en op 6 april in...

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid