Restaria roept formules op tot vereniging bij ProFri


Formulemanager Hans van Ballegooijen van Restaria roept andere formules op tot vereniging bij ProFri

Cafetaria – “De cafetariabranche moet gezamenlijk de handschoen oppakken om de sector toekomstbestendig te maken,” dat zegt Hans van Ballegooijen, formulemanager van Restaria. De formule verlengde het collectieve lidmaatschap bij de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) en roept andere formules op Restaria te volgen.

Van Ballegooijen hoopt dat andere formules volgen. Hij is van mening dat de cafetariabedrijven zich moeten verenigingen willen zij weerwoord kunnen bieden aan een aantal maatschappelijke en politieke uitdagingen. 'Willen we een kans maken, dan moeten we ons verenigen,' zegt de formulemanager.

Net als ProFri maakt Restaria zich zorgen om de vele uitdagingen waar de cafetariabranche voor staat. "Naast wet- en regelgeving rondom zaken als verpakkingen en acrylamide, liggen we zoals bekend onder vuur in het gezondheidsdebat, zowel bij de politiek als in de media. We zijn wat dat betreft een makkelijk doelwit. Als we niets doen, krijgen we het over een paar jaar erg lastig. Nu al zijn er gemeentes die geen vergunning afgeven aan cafetaria's omdat ze als ongezond worden bestempeld.”

Verantwoordelijkheid

Volgens Van Ballegooijen hebben de formules in de branche een verantwoordelijkheid. Hij hoopt dat formules samen met ProFri daarin willen optrekken: “Gezamenlijk moeten we ervoor zorgen dat we niet continu als ongezond en slecht in de hoek worden gezet. Dat is een grote uitdaging, maar niets doen is geen optie."

Afspraken

Restaria heeft met ProFri afgesproken om het collectieve lidmaatschap te verlengen. Daarmee omarmt Restaria de nieuwe koers van de vereniging, waarbij het Goed Gefrituurd Keurmerk vanaf 2024 de basis vormt van het lidmaatschap. De formuleraad van Restaria zou achter deze stap staan. Restaria zal iedere ondernemer benaderen over het lidmaatschap van ProFri en het keurmerk, laat Van Ballegooijen weten. "Met de juiste aandacht en het juiste verhaal, denken we dat een flink aantal ondernemers die stap willen zetten.”

Belangrijke stap

ProFri-directeur Frans van Rooij is blij met de steun van Restaria. “ProFri zet zich in voor de branche, maar kan het niet alleen. De support van Restaria is zeer welkom en met de nieuwe afspraken zetten we weer een belangrijke stap. Als ook andere toonaangevende formules ons steunen, zijn we nog beter in staat om onze doelstellingen te bereiken. De klop op de deur in Den Haag en bij de media zal dan nog luider worden.”

Bron: ProFri/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Alide van Toor beoogd opvolger Frans van Rooij bij Profri

Benoeming – Alida van Toor (1965) is voorgedragen als beoogd voorzitter van Vereniging Professionele Frituurders (ProFri). Zij volgt daarmee Frans van Rooij op die terugtreedt als voorman van de vakvereniging. Van Toor was van 2006 tot eind 2022 eigenaresse van cafetaria De Halte in Meerkerk.

Lees bericht



ILT gaat strenger controleren op naleving SUP-regels

Controle - De ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport) gaat cafetaria’s strenger controleren op de naleving van de nieuwe verpakkingsregels, de zogenaamde Singel Use Plastic (SUP)-regels. Daarvoor waarschuwt vakvereniging ProFr, die daarover bericht heeft ontvangen van de inspectiedienst.

Lees bericht

Cafetaria-omzet stijgt nauwelijks in januari 2024

Analyse - 2024 is voorzichtig uit de startblokken gekomen voor de cafetariasector; de omzet kwam dit jaar met 0,4% iets hoger uit vergeleken met januari 2023. Vermeld moet worden dat januari 2023 een zeer goede maand was ten opzichte van januari 2022 met een plus van 13,9%. Dat blijkt uit de analyse die Rien de Koning heeft gedaan op basis van alle transacties van het horecaplatform...

Lees bericht



Cafetariaomzet in 2023 met 6% gegroeid

Analyse – De omzet in de Nederlandse cafetaria’s is in het afgelopen kalenderjaar met 6,2% toegenomen. Dat is exact hetzelfde groeicijfer als dat van 2022 ten opzichte van 2021. De omzetten in de laatste drie maanden van 2023 waren zelfs gelijk aan die van 2022 dus omzetgroei van 0%.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid