STAPFOODS opent onbemande cateringshop in Hotel VIC


STAPFOODS heeft het eerste onbemande cateringconcept geplaatst bij Hotel VIC in Leiden

Catering - Na een aantal maanden van voorbereiding is het nog jonge bedrijf STAPFOODS gestart met een onbemand cateringconcept. De store is gevestigd in Hotel VIC, een nieuw experience hotel in het centrum van Leiden.

De hotelstore is in samenwerking met Dennis Tuin, opdrachtgever bij Hotel VIC, ontwikkeld en op maat gemaakt voor het trendy hotel. De winkel is 24/7 open en gasten van het hotel  kunnen in de store terecht voor een ontbijt, koffie van Capriole Coffee Service, een lunch en diverse andere lokale producten vanuit de Leidse regio zoals: Olala Chocola, Brouwerij Pronck en binnenkort ook producten van Oma Appel.

To go-store

Eigenaar Marco van Stappershoef van cateraar STAPSFOODS is twee jaar geleden begonnen en vorig jaar gaan nadenken over een ander cateringconcept. Dat leidde toen tot een restaurantconcept met een to go-store bij uitgeverij SDU. Nu is het eerste onbemande cateringconcept geopend van zijn hand, op maat gemaakt in samenwerking met Hotel VIC. STAPSFOODS verzorgt nog zeven andere locaties. Maar die zitten bij onderwijsinstellingen en lenen zich niet voor onbemand.

Onbemande catering

Onbemande catering wordt op steeds meer plaatsen ingezet. Niet alleen omdat personeel moeilijk is te vinden, maar ook om mensen 24/7 binnen instellingen, hotels en bedrijven van een goed verzorgd aanbod aan producten en gerechten te kunnen voorzien. Grote spelers in dit segment zijn Selecta met AH to Go en PURA GO in Cuijk. Samen hebben deze bedrijven de afgelopen periode meer dan 100 locaties ingericht. Volgens Van Stappenhoef wilde Hotel VIC alleen geen standaard cateringconcept en is dat de reden geweest waarom zij juist STAPSFOODS hebben gekozen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Join Program wint contract campus Booking.com

Catering - Booking.com kiest voor cateringvernieuwer Join Program om het complete voedsel- en drank aanbod te produceren en faciliteren voor het nieuwe kantoor. Booking.com verhuist in 2023 naar een nieuwe campus en heeft in Join Program de partner gevonden om ervoor te zorgen dat alle HQ-medewerkers zich thuis gan voelen.

Lees bericht


Fors verlies van banen verwacht in facilitaire sector

Catering – Geert van de Laar verwacht als voorzitter van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag (Code VM) een fors verlies van banen in de facilitaire sector. De facilitaire sector (branches beveiliging, catering, projectverhuizing, schoonmaak, samen goed voor € 8,7 miljard omzet) kent meer dan 250.000 medewerkers.

Lees bericht

Markies en Summa College zetten stappen in verduurzaming schoolkantines

Schoolcatering – Een duurzaam en gezond voedselaanbod, intensief hergebruik van overgebleven producten en het doneren van reststromen aan stadsboerderijen in Zuidoost-Brabant. Dit zijn enkele opvallende ingrediënten van de samenwerking van het Summa College en Markies Catering bij de exploitatie van schoolkantines, die in september ingaat.

Lees berichtVitam opent ‘dark kitchen’ Chef by Vitam

Catering – Vitam opent een ‘dark kitchen’ in Amstelveen, genaamd Chef by Vitam. Hiermee speelt de facilitaire horecadienstverlener in op de veranderende wensen van medewerkers van de Rijksoverheid die hybride werken. Gerechten worden in een centrale keuken voorbereid, die vervolgens worden afgemaakt op de betreffende locatie worden afgemaakt. Hierdoor is het voor Vitam mogelijk om een breder assortiment aan te bieden,...

Lees bericht

Hutten winnaar in ‘categorie catering’ in MT500

Verkiezing - In de categorie Catering, schoonmaak, beveiliging en diverse zakelijke dienstverlening van de MT500 staat Hutten dit jaar op de eerste plek. Overall is het horeca- en cateringbedrijf terug te vinden op de elfde plaats. ‘Een fantastisch bericht voor onze organisatie en de branche’, aldus algemeen directeur Drees Peter van den Bosch van Hutten.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid