STAPFOODS opent onbemande cateringshop in Hotel VIC


STAPFOODS heeft het eerste onbemande cateringconcept geplaatst bij Hotel VIC in Leiden

Catering - Na een aantal maanden van voorbereiding is het nog jonge bedrijf STAPFOODS gestart met een onbemand cateringconcept. De store is gevestigd in Hotel VIC, een nieuw experience hotel in het centrum van Leiden.

De hotelstore is in samenwerking met Dennis Tuin, opdrachtgever bij Hotel VIC, ontwikkeld en op maat gemaakt voor het trendy hotel. De winkel is 24/7 open en gasten van het hotel  kunnen in de store terecht voor een ontbijt, koffie van Capriole Coffee Service, een lunch en diverse andere lokale producten vanuit de Leidse regio zoals: Olala Chocola, Brouwerij Pronck en binnenkort ook producten van Oma Appel.

To go-store

Eigenaar Marco van Stappershoef van cateraar STAPSFOODS is twee jaar geleden begonnen en vorig jaar gaan nadenken over een ander cateringconcept. Dat leidde toen tot een restaurantconcept met een to go-store bij uitgeverij SDU. Nu is het eerste onbemande cateringconcept geopend van zijn hand, op maat gemaakt in samenwerking met Hotel VIC. STAPSFOODS verzorgt nog zeven andere locaties. Maar die zitten bij onderwijsinstellingen en lenen zich niet voor onbemand.

Onbemande catering

Onbemande catering wordt op steeds meer plaatsen ingezet. Niet alleen omdat personeel moeilijk is te vinden, maar ook om mensen 24/7 binnen instellingen, hotels en bedrijven van een goed verzorgd aanbod aan producten en gerechten te kunnen voorzien. Grote spelers in dit segment zijn Selecta met AH to Go en PURA GO in Cuijk. Samen hebben deze bedrijven de afgelopen periode meer dan 100 locaties ingericht. Volgens Van Stappenhoef wilde Hotel VIC alleen geen standaard cateringconcept en is dat de reden geweest waarom zij juist STAPSFOODS hebben gekozen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Hogeschool van Amsterdam subsidieert plantaardig eten

Onderwijscatering – De Hogeschool van Amsterdam is gestart met het subsidiëren van vegetarisch en vegan eten. Tot en met maart volgend jaar kunnen studenten en onderwijskrachten op de Amstelcampus plantaardige maaltijden nuttigen voor drie-en-een-halve euro, die normaal gesproken zes euro kosten.

Lees bericht


TU Delft tevreden over volledig vegetarisch CIRFOOD-restaurant

Interview - Andy van den Dobbelsteen is hoogleraar Climate Design & Sustainability aan de TU Delft. Niet direct iemand die je aan een cateringconcept koppelt. Toch is hij een van de initiatiefnemers achter het volledig vegetarische restaurant dat sinds een half jaar door CIRFOOD op het universiteitsterrein wordt geëxploiteerd. Het restaurant is inmiddels zo’n succes dat het er niet...

Lees bericht

Hutten nieuwe cateraar bij FMHaaglanden

Catering - Vanaf 1 januari 2023 is Hutten de nieuwe cateraar in vijf panden binnen het verzorgingsgebied van FMHaaglanden, een van de grootste facilitaire dienstverleners van en voor het Rijk. Beide partijen vinden elkaar in een gedeelde visie en ambities op duurzaamheid en sociale gelijkheid, zo laten zij weten.

Lees berichtAppèl Catering kiest voor korte keten-initiatief ‘Mijn Melk’

Catering - Appèl Catering in Den Bosch neemt als eerste landelijke cateraar Mijn Melk op in haar assortiment. De melk die vanaf de zuivelboerderij binnen 24 uur in een fles zit, wordt via een korte logistieke keten direct van de boerderij aan het bedrijfsrestaurant geleverd. TU Eindhoven en de Fontys Hogeschool in Eindhoven zijn de eerste onderwijslocaties waar vanaf begin...

Lees bericht

Compass tekent definitieve overname van Maison van den Boer

Overname – Compass Group laat weten dat maandag de definitieve overeenkomst is getekend voor de overname van Maison van den Boer, een toonaangevende Nederlandse cateraar in het Sport- Leisure & Event segment. De aankondiging van de overname was in juni dit jaar al gedaan. De overname versterkt de positie van Compass Group als één van de grootste cateraars in Nederland.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid