Vrijage Bakkersland en Borgesius

Overnameperikelen – Het lijkt er sterk op dat Bakkersland wordt overgenomen door Borgesius. Beide partijen zijn volop in gesprek, meldt vakblad Bakkerswereld op basis van bronnen bekend met de overnamegesprekken. CNV-bestuurder Henk van Beers zegt in het blad op de hoogte te zijn gesteld van de gesprekken. De plannen van Borgesius, dat bekend is van de formules Het Bakkerscafé, Bake-It en The Bread Office, zijn opvallend aangezien Bakkersland veel groter is...

Lees bericht

SAB komt met Vol Smaak

Conceptontwikkeling - Bedrijfscateraar SAB Catering introduceert Vol Smaak. Dit nieuwe productconcept bestaat uit eerlijke en ambachtelijke versproducten die worden aangeboden in de ruim 230 bedrijfsrestaurants van SAB. De eerste productgroep, die landelijk wordt geïntroduceerd, is brood. “Brood is de basis van elke lunch. Met het luxe en biologische broodassortiment Vol Smaak, dat op locatie wordt afgebakken, maakt SAB een kwaliteitsslag passend bij de wensen van de lunchgast anno nu”, zegt...

Lees bericht

JDE komt met het Carista-concept

Conceptontwikkeling – Jacobs Douwe Egberts (JDE) Professional Nederland heeft het nieuwe Carista-concept gelanceerd. Met dit concept levert JDE volgens eigen zeggen een bijdrage aan de kleinschalige ouderenzorg in Nederland. Door vrijwilligers in te zetten als Carista’s, komt er meer tijd en aandacht voor het dagelijkse koffie- en theemoment binnen zorginstellingen voor (dementerende) ouderen. Uit onderzoek is volgens JDE gebleken dat verzorgenden in kleinschalige zorginstellingen door toenemende bezuinigingen echte duizendpoten zijn...

Lees bericht

Dudok Groep breidt uit met drie cateringbedrijven

Catering - Hospitalitybedrijf Dudok Groep heeft de cateringactiviteiten van Grand, Taat & de Regt en Verhaaf overgenomen. Dudok Groep wil de krachten van deze cateraars bundelen met de expertise van de bestaande cateringonderdelen Ma Guise en Maitre Frederic. Dudok laat weten dat de eigen signatuur van elk afzonderlijk bedrijf niet verloren mag gaan. De gemeenschappelijke factor van de bedrijven is de hoge kwaliteit van het aanbod en de service. Basis van...

Lees bericht


Smilde neemt Van de Leur Banketspecialiteiten over

Overname - Met ingang van 1 januari 2016 maakt Van de Leur Banketspecialiteiten bv in Bolsward deel uit van Koninklijke Smilde. Dochterbedrijf Smilde Bakery, gevestigd te Edam, heeft alle aandelen van de industriële banketbakkerij verworven. De twee bedrijven worden samengevoegd. Bij Van de Leur werken ruim 75 medewerkers. Smilde Bakery heeft 270 medewerkers. Robert van de Leur, algemeen directeur: “ De overname sluit goed aan bij de belangrijkste doelstelling van beide bedrijven: continuïteit...

Lees bericht

Van der Valk opent in Tiel eerste hotel met verpleegafdeling

Hotels - Het Van der Valk hotel in Tiel heeft als eerste in Nederland een verpleegafdeling van zestig kamers met gediplomeerde verpleegkundigen geopend. Een team verpleegkundigen van het servicepunt Thuiswonen in Tiel staat zeven dagen per week klaar om gasten te verplegen die daarvoor betalen. Dit meldt het AD donderdag. Nederland telt meer zorghotels, maar dat een hotelketen als Van der Valk ermee begint, is nieuw. Van der Valk mikt...

Lees bericht

Brood en Banket Service wordt Bakkers Brigade

Naamswijziging - Bakery Service Holland B.V., met handelsnaam Brood & Banket Service gaat vanaf maandag 4 januari verder onder de naam Bakkers Brigade. Bakkers Brigade gaat zich meer toeleggen op het ontwikkelen van concepten. Daarin staat ambachtelijk genieten centraal. Daarnaast wil het bedrijf meer verrassen. Bakkers Brigade treedt daarin op als sparringpartner om trends te vertalen naar een passend assortiment voor de klanten. De samenwerking met Van Maanen Food Groep draagt...

Lees bericht

SCOOLCOMPANY 2.0 ziet het levenslicht

Catering – Na twee jaar doorontwikkeling is het deze maand dan eindelijk zover; het concept SCOOLCOMPANY van Bram Stolk wordt in zijn volledigheid in het Krimpenerwaard College in Krimpen aan den IJssel ingezet voor 1100 leerlingen. Het betreft een totaalconcept waarbij alles draait om bewustwording en een gezonde levensstijl voor jongeren. De betaal- en registratiekaart, de zogenoemde SCOOLCard, speelt daarbij een essentiële rol. SCOOLCOMPANY werd als concept voor middelbare scholieren twee...

Lees bericht


Hollandse stroopwafels op Amerikaanse vluchten

Opmerkelijk – De vlag kan uit bij Daelmans in Oss. Het koek- en banketbedrijf gaat stroopwafels leveren aan United Airlines, een van 's werelds grootste luchtvaartmaatschappijen. Passagiers van United Airlines krijgen vanaf februari op talloze ochtendvluchten stroopwafels geserveerd. “We zijn apetrots dat ze voor ons hebben gekozen”, zegt directeur Thijmen Peter de With van Daelmans in De Volkskrant. De stroopwafelorder van United is een flinke klapper voor het bedrijf. United Airlines...

Lees bericht

Kalorama en Holland Food Service verlengen 52-jarige samenwerking

Zorg - Stichting Kalorama uit Beek-Ubbergen en Holland Food Service hebben hun samenwerking van 52 jaar verlengd en uitgebreid. Er werd een contract getekend voor het leveren van het totaalpakket eten en drinken voor tenminste 3 jaar. Kalorama is sinds 1963 klant van Holland Food Service. ‘Wij zijn blij met deze vernieuwing en uitbreiding van de samenwerking, nu wij het totale pakket aan eten en drinken en aanverwante producten kunnen verzorgen voor Kalorama,’...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid