600 frituurders ondersteunden tweede Week van de Friet


Fastservice - De tweede editie van de Week van de Friet, een initiatief van de Vereniging Professionele Frituurders en gehouden van 3 t/m 11 oktober, is volgens de organisatie zeer succesvol verlopen. Meer dan zeshonderd frituurprofessionals hebben zich in de week ingezet om het frietje in een positiever daglicht te zetten. Het frietje past prima in een verantwoorde leefstijl, zegt voorzitter Frans van Rooij van ProFri. “Dat dragen we uit met de campagneweek van ons frietje. We zeggen niet voor niets ‘Een frietje is altijd een feest, maar het kan niet elke dag feest zijn’. De juiste balans tussen voeding, beweging en levensstijl, daar gaat het om. Een lekker frietje past hier prima in, mits goed gefrituurd. Want door goed te frituren ontstaat een knapperig korstje dat het vet juist buiten het frietje houdt. Bovendien blijven de vele voedingsstoffen van de aardappel, waaronder vitaminen, vezels en mineralen bewaard”, aldus Van Rooij. Beste omzet Net als vorig jaar was de aftrap van de campagneweek op aardappelboerderij ‘Leven van de wind’ in Wieringerwerf. Honderden belangstellenden maakten hier kennis met het proces van aardappel tot frietje. Ze konden niet alleen zelf aan de slag met aardappels rooien en deelnemen aan verschillende activiteiten, ook werden er frietjes gefrituurd en uitgedeeld. “Wanneer we voldoende sponsoren hebben of een aantal hun bijdragen willen verhogen, dan gaan we deze activiteit zeker op meer locaties in het land organiseren”, aldus Van Rooij. Cafetaria De Pieper in Helvoirt spreekt van ‘een zeer geslaagde campagneweek’ en Cafetaria De Halte in Meerkerk behaalde de beste omzet ooit. “We scoorden een plus van ruim 40 procent”, aldus Alide van Toor. Volgens ProFri zal De Nationale Week van de Friet in 2016, dan van zaterdag 1 t/m zondag 9 oktober 2016 beter en groter worden. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid