Amsterdamse kosjere broodjeszaak Sal Meijer verhuist


Verhuizing – Een verhuizing van een broodjeszaak is gewoonlijk geen nieuws, maar in het geval van de Amsterdamse kosjere broodjeszaak Sal Meijer wel. Door sommige wordt Sal Meijer gezien als een  authentiek stukje Amsterdam. Opening op een nieuwe locatie in Amsterdam komend voorjaar en de start van leveringen aan de horeca luiden straks een nieuwe fase in voor dit stukje Amsterdams erfgoed. Broodjeszaak Sal Meijer is beroemd in Amsterdam en ver daar buiten. De producten, waaronder de bekende broodjes  leverworst, pekelvlees en ossenworst, worden volgens eigen recept en Onder Rabbinaal Toezicht gemaakt. De eerste Joodse broodjeszaak van na de oorlog was oorspronkelijk gevestigd in de Jodenbreestraat, verhuisde daarna naar de Nieuwmarkt en is tot eind 2015 gevestigd aan de Scheldestraat 45 in Amsterdam. Maurits Blog, schoonzoon van oprichter Sal Meijer, en zijn vrouw Marjan Blog-Meijer, beiden 68 jaar houden er mee op en gaan hun zaak overdoen  De ondernemers Claudia en Martijn Koppert gaan de nieuwe fase vormgeven. Voortzetting op de bestaande locatie was niet mogelijk omdat de huur te hoog werd voor het bedrijf. Maurits Blog zal ook op de nieuwe locatie het gezicht van de broodjeszaak zijn en de bereiding van de vleeswaren volgens eigen recept voor zijn rekening nemen. Om de producten van Sal Meijer voor meer mensen toegankelijk te maken, zal volgend jaar tevens gestart worden met het leveren van vleeswaren en broodjes aan de horeca. Hierdoor kunnen straks op meer plaatsen in Amsterdam mensen genieten van onder meer een echt traditioneel Joods broodje warm pekelvlees, oftewel “broodje Meijer”, wat ook in de volksmond de naam werd van de winkel.  In ‘Broodje Meijer’ kunnen klanten niet alleen brood, maar ook kosjere friet en zelfs kosjere kroketten eten. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid