Bakkersvak volgend jaar naar drie dagen


Gorinchem – Het was nog niet tot iedereen doorgedrongen op de Bakkersvak, maar volgend jaar duurt de beurs voor bakkers drie dagen in plaats van twee. Zowel exposanten als bezoek toonde zich op de eerste dag verbaasd. Temeer omdat het na zes edities in het Autotron in Rosmalen, het nu de eerste keer was dat de Bakkersvak in de Evenementenhal in Gorinchem werd gehouden. Dus hoe de beurs zou worden, was niet bekend. De eerste beursdag op zondag trok in ieder geval veel publiek. Direct om 10.00 uur vormden zich rijen bij het parkeerterrein en de ingang. Op de beursvloer zelf bakkers met hun gezin en hun medewerkers. Ook de IJsvak die dit jaar aan de beurs was toegevoegd zorgde voor de nodige publieke belangstelling. Het siezoen was immers net met 1 maart gestart. Ergernis was dat iemand die zich niet van de voren had ingeschreven voor de beurs, er moeilijk in kwam. Ook omdat er geen duidelijke balies aanwezig waren. Weinig nieuws De vakbeurs voor bakkers en ijsbereiders is vooral een podium waar mensen elkaar ontmoeten. De echte innovaties waren eerder al op horecabeurzen getoond. Op de Bakkersvak gaat het meer om het ambacht, daarom vakwedstrijden en in inspiratiesessies op de stands om de bezoekers te laten zien op welke wijze producten zijn om te vormen tot ware presentatie-kunststukjes. Want de klant verleiden daar gaat het om in de foodsector en dus presenteert vrijwel elke exposant wat er met zijn assortiment kan worden gedaan naar de consument. Groei Het bericht dat de beurs wordt uitgebreid van twee naar drie beursdagen, maakte de organisatie bekend aan de vooravond van Bakkersvak 2018, die maandag 5 maart, in de Evenementenhal in Gorinchem de laatste beursdag heeft. De voornaamste reden voor de uitbreiding is dat de exposant en bezoeker hierdoor meer ruimte en tijd krijgen om met elkaar in gesprek te gaan. “Elk jaar zien we een stijging in zowel het aantal bezoekers als exposanten”, zegt Corine Visser, Event Manager Bakkersvak. “Maar die groei mag niet ten koste gaan van de kwaliteit. Door de drukte op de beursvloer lukt het de exposanten niet om al hun klanten te spreken.” Meerderheid Een dag extra betekent een dag langer de tijd om mensen te ontmoeten, maar ook een extra beursdag voor de organisatie en exposant. De keuze om de dinsdag erbij te betrekken is gebaseerd op onderzoek, zo laat de organisatie weten, onder zowel bezoekers als exposanten. Een meerderheid van de 1100 ondervraagde bezoekers had namelijk aangegeven de beurs graag op dinsdag te willen bezoeken. Ook vanuit de exposanten zou er veel steun zijn voor de dinsdag. Ruim 80 procent van de ondervraagde bedrijven zegt deel te nemen aan Bakkersvak als de beurs uitbreidt van twee naar drie dagen. Hoeveel bedrijven daarbij zitten, die nu niet deelnemen is niet bekend. De drie dagen in 2019 zijn: zondag 10, maandag 11 en dinsdag 12 maart 2019. Bron: @FoodClicks Gorinchem – Het was nog niet tot iedereen doorgedrongen op de Bakkersvak, maar volgend jaar duurt de beurs voor bakkers drie dagen in plaats van twee. Zowel exposanten als bezoek toonde zich op de eerste dag verbaasd. Temeer omdat het na zes edities in het Autotron in Rosmalen, het nu de eerste keer was dat de Bakkersvak in de Evenementenhal in Gorinchem werd gehouden. Dus hoe de beurs zou worden, was niet bekend. De eerste beursdag op zondag trok in ieder geval veel publiek. Direct om 10.00 uur vormden zich rijen bij het parkeerterrein en de ingang. Op de beursvloer zelf bakkers met hun gezin en hun medewerkers. Ook de IJsvak die dit jaar aan de beurs was toegevoegd zorgde voor de nodige publieke belangstelling. Het siezoen was immers net met 1 maart gestart. Ergernis was dat iemand die zich niet van de voren had ingeschreven voor de beurs, er moeilijk in kwam. Ook omdat er geen duidelijke balies aanwezig waren. Weinig nieuws De vakbeurs voor bakkers en ijsbereiders is vooral een podium waar mensen elkaar ontmoeten. De echte innovaties waren eerder al op horecabeurzen getoond. Op de Bakkersvak gaat het meer om het ambacht, daarom vakwedstrijden en in inspiratiesessies op de stands om de bezoekers te laten zien op welke wijze producten zijn om te vormen tot ware presentatie-kunststukjes. Want de klant verleiden daar gaat het om in de foodsector en dus presenteert vrijwel elke exposant wat er met zijn assortiment kan worden gedaan naar de consument. Groei Het bericht dat de beurs wordt uitgebreid van twee naar drie beursdagen, maakte de organisatie bekend aan de vooravond van Bakkersvak 2018, die maandag 5 maart, in de Evenementenhal in Gorinchem de laatste beursdag heeft. De voornaamste reden voor de uitbreiding is dat de exposant en bezoeker hierdoor meer ruimte en tijd krijgen om met elkaar in gesprek te gaan. “Elk jaar zien we een stijging in zowel het aantal bezoekers als exposanten”, zegt Corine Visser, Event Manager Bakkersvak. “Maar die groei mag niet ten koste gaan van de kwaliteit. Door de drukte op de beursvloer lukt het de exposanten niet om al hun klanten te spreken.” Meerderheid Een dag extra betekent een dag langer de tijd om mensen te ontmoeten, maar ook een extra beursdag voor de organisatie en exposant. De keuze om de dinsdag erbij te betrekken is gebaseerd op onderzoek, zo laat de organisatie weten, onder zowel bezoekers als exposanten. Een meerderheid van de 1100 ondervraagde bezoekers had namelijk aangegeven de beurs graag op dinsdag te willen bezoeken. Ook vanuit de exposanten zou er veel steun zijn voor de dinsdag. Ruim 80 procent van de ondervraagde bedrijven zegt deel te nemen aan Bakkersvak als de beurs uitbreidt van twee naar drie dagen. Hoeveel bedrijven daarbij zitten, die nu niet deelnemen is niet bekend. De drie dagen in 2019 zijn: zondag 10, maandag 11 en dinsdag 12 maart 2019. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid