Bonduelle doet zeven duurzaamheidsbeloften op World Food Day


Duurzaamheid – Groente- en conservenbedrijf Bonduelle spreekt vandaag op World Food Day, de dag waarop stilgestaan wordt bij voedselvraagstukken en duurzame oplossingen, zeven beloftes uit op het gebied van duurzame landbouw en duurzame voeding.

Met de beloftes draagt Bonduelle bij aan een duurzame toekomst. Een toekomst waar in 2050 10 miljard moeten worden gevoed door middels van meer plantaardig voedsel en minder dierlijk. Bovendien streeft het familiebedrijf Bonduelle, als een van de eerste mondiale spelers, ernaar om B-Corp gecertificeerd te worden.

B Corp-certificering

B Corp-bedrijven streven de hoogste standaard na op het gebied van sociale verantwoordelijkheid en het milieu, en zijn hier ook transparant over. Onder andere Dopper en Tony Chocolonely zijn gecertificeerde bedrijven. Een B Corp-certificering geeft aan dat een bedrijf zich constant blijft ontwikkelen en inzetten om duurzamer te zijn. Bonduelle wil de B Corp-certificering in 2025 halen. Ilonka Audenaerde, General Manager Bonduelle Noord Europa: “Wij concretiseren onze missie met zeven beloftes op het gebied van duurzame landbouw en duurzame voeding. Met de beloftes en B Corp-certificering willen wij laten zien hoe wij ons blijven inzetten voor de natuur”.

De zeven beloftes hebben betrekking op een duurzame landbouw en voeding en verplichten het bedrijf zich in te zetten voor biodiversiteit en de telers te begeleiden met alternatieven technieken als het gaat om bodembewerking en onkruidbestrijdingstechnieken. Tevens zet het bedrijf zich in voor het verder verduurzamen van verpakkingen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Vernieuwde opzet jaarlijkse prijzen Vriesvers Platform

Verkiezingen - Jumbo Foodmarkt Koornneef Westland Naaldwijk en Albert Heijn Pollemans Etten-Leur zijn de winnaars van de verkiezing ‘VriesVers Winkel van het Jaar 2023’. Beste A-merk werd Lamb Weston Grill Fries en beste VriesVers Product van het Jaar Huismerk werd Albert Hein Edamame Bonen. Het product Wochi Mochi Vanilla Strawberry van Bieze Food won de innovatieprijs.

Lees bericht

Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam breekt alle records

Vakbeurzen - Ruim 450 exposanten en 16.757 bezoekers bezochten tijdens de afgelopen dagen Gastvrij Rotterdam. Daarmee is het eerdere record in 2019 met 16.303 bezoekers verslagen en werd de horecavakbeurs afgelopen dagen in Rotterdam Ahoy de grootste editie tot nog toe.

Lees bericht

MARTINI behaalt duurzaamheidsmijlpaal

Dranken  – Na tientallen jaren pionierswerk op het gebied van duurzaamheid heeft MARTINI, 's werelds nummer één Italiaanse mousserende wijn en vermout van familiebedrijf Bacardi, een duurzaamheidsmijlpaal bereikt: 100% van de wijnmakerijen voor het volledige MARTINI assortiment zijn nu duurzaam gecertificeerd.

Lees bericht


Spadel wil positieve impact en zet nog meer in op duurzaamheid

Duurzaam - Spadel, het moederbedrijf van mineraalwater Spa, zet nog een stap extra in haar duurzaamheidstrategie en voegt als eerste drankproducent in de Benelux de duurzaamheidsambitie toe aan het doel van de vennootschap. De ambitie sluit aan bij de nieuwe MVO-strategie voor 2025 waarin natuur, consument, lokaliteit en de maatschappij centraal staan.

Lees bericht

Hak pleit voor ‘groene revolutie’ in voedselketen

Duurzaam - Groentefabrikant Hak pleit voor vergaande veranderingen in de voedselketen. In een paginagrote advertentie in de krant werd deze week opgeroepen om meer plantaardig te gaan eten en ook meer groentesoorten van dichtbij. Plantaardig en lokaal moet het ‘Groene Normaal’ worden, volgens Timo Hoogeboom, CEO van Hak.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid