Brandt & Levie willen worstmaken laten zien aan Amsterdammers


Formulenieuws - Na drie jaar een slagerij in Baambrugge te hebben gehuurd, heeft Brandt & Levie vandaag de eerste worst gedraaid op een eigen nieuwe locatie in de Amsterdamse Houthavens. Naast de worstmakerij moet een worstatelier komen. Brandt en Levie brengt het ambacht terug naar de stad op een plek waar iedereen langs kan komen en kan zien hoe de worsten worden gemaakt. De oprichters van Brandt & Levie willen bezoekers ontvangen met een goed glas wijn, workshops geven en educatieprojecten starten. Hiervoor willen ze naast de worstmakerij het worstatelier realiseren. Dit wordt een plek met een kleine buurtslagerij, maar dan voor heel Amsterdam. Om het worstatelier te kunnen realiseren roepen de worstmakers de hulp in van iedereen. Via het platform crowdaboutnow wordt financiering gezocht. Geïnteresseerden kunnen steunen door één van de pakketten en producten uit de nieuwe slagerij te bestellen, of een exclusieve workshop in februari met diner te reserveren. Voor de liefhebber is er de mogelijkheid om samen met de worstmakers een heel varken van neus tot staart te verwaarden. Je kunt dan zelf bepalen hoe je het vlees wilt verwerken en welke kruiden je wilt gebruiken. Brandt & Levie begon vier jaar geleden met een reis door Italië, waar ze het ambacht van worstmaken leerden van de Italiaanse grootmeesters. Eenmaal terug in Nederland besloten Geert, Jiri en Samuel om een eigen worstmakerij te beginnen. Ze huurden een slagerij in Baambrugge en begonnen Brandt & Levie. Met Brandt & Levie willen ze de lekkerste worst van Nederland maken op een manier die goed is voor iedereen in de keten. Bron: Brandt & Levie

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid