Chefs aan de slag met fermenteren van groenten


Event - Bonduelle Foodservice heeft voor de zesde keer een B-team event georganiseerd, dit keer in de keuken van Studio 100. Acht Nederlandse en Belgische chefs volgden de inspirerende demonstratie “Groenten fermenteren”. Fermentatiespecialist Christian Weij liet de chefs zien hoe je groenten functioneel kunt laten rotten en hiermee de mooiste smaken kunt creëren. Fermenteren is het gecontroleerd laten rotten van voedsel. Het is een oude vorm van conserveren, een techniek van vroeger die helemaal terugkomt. Veel van ons dagelijks eten is gefermenteerd, zoals: yoghurt, brood en koffie. Topchefs zijn erg in de weer met fermenteren en het past in de trend van gezond en duurzaam eten. Bonduelle Foodservice wil chefs een wereld aan mogelijkheden met groenten laten beleven en heeft daarom de samenwerking met Christian Weij gezocht. Door het fermentatieproces krijgen de groenten een uitgesproken en unieke smaak. Hiermee kun je je als chef onderscheiden. Christian liet een aantal gefermenteerde creaties zien met onder andere bloemkool, zilveruitjes, wortelen en kikkererwten Bonduelle Foodservice organiseert twee keer per jaar een B(onduelle)Team event voor chefs uit Nederland en België. De meest actuele trends rondom groenten worden behandeld in workshops en demonstraties. Het volgende event vindt plaats in mei 2016. Bron: Bonduelle

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid