‘Crêpeaffaire heeft kenmerken van een hit’


Formulenieuws -  De eerste Crêpeaffaire van Nederland opende vorige week donderdag in Haarlem. “Toen we de formule in Londen zagen, hadden we zoiets van dit concept heeft kenmerken van een hit,” zei Maarten Steinkamp bij de opening. “Of dat zo is weten we over vijf jaar, als mensen op het terras tegen elkaar zeggen: kom we gaan even een crêpe-je eten bij Crêpeaffaire.” Steinkamp komt uit de muziek, maar heeft zich de laatste jaren vooral toegelegd op de markt voor eten en drinken met formules als Jamin, Multi-Vlaai en ChocoKebab. Nieuwe loot aan de stam is Crêpeaffaire. Een Britse formule, die in Londen in korte tijd al meer dan tien vestigingen opende en nu naar Nederland is gehaald. Crêpeaffaire is een zogenoemd frontcooking concept. De crêpe worden gemaakt van biologisch meel en in het zicht van de gasten belegd met verse ingrediënten. Voormalig Callebaut manager Hans van den Bosch maakte de vertaalslag van de Engelse formule naar de Nederlandse markt. Een vijfde van de formule is aangepast voor de Nederlandse markt, schat Van den Bosch in. Haarlem blijft vooralsnog de enige vestiging. Eerst wil het bedrijf in de praktijk testen wat loopt en niet verkoopt. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid