Culinair journalist Johannes van Dam overleden


Mensen - De bekendste culinaire journalist Johannes van Dam is woensdag overleden. Van Dam kampte al langere tijd met gezondheidsproblemen aan zijn hart en nieren. Ook leed hij aan suikerziekte. Van Dam is 66 jaar geworden. Het Parool bevestigde gisteren het overlijden. Voor die krant schreef Van Dam bijna 25 jaar veelgelezen restaurantrecensies, die hem tot een autoriteit maakten op culinair gebied. Van Dam werd geboren op 9 oktober 1946 in Amsterdam. Na zijn studie medicijnen en psychologie werd hij in 1967 leerling redacteur bij Het Vrije Volk. Ook is die redactiesecretaris bij de Haagse Post geweest. Toch nam hij al snel afscheid van de journalistiek en opende in De Kookboekhandel in Amsterdam. Hij werd ondernemer, maar onderwijl recenceerde hij ook diverse eetgelegenheden. Onder meer bij Elsevier, waar hij een eetrubriek had. Ook was hij jarenlang culinair recensent van Het Parool en de Belgische krant De Morgen. In 2005 publiceerde Van Dam het verzamelwerk De Dikke Van Dam. Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid