Den Haag krijgt 1 februari mogelijk eerste 'Lidl-budgetrestaurant'


Horeca – Voor 5 euro een maaltijd, een ontbijt voor 2,50 en een lunch voor een euro meer. Het eerste restaurant, dat geënt is op het lage prijspeil van de producten van supermarkt Lidl, opent naar alle waarschijnlijkheid op 1 februari de deuren in Den Haag. Ondernemer Ad Sedubun meldt in een bericht aan de Telegraaf dat zijn gasten in zijn restaurant Dill voor 5 euro een compleet verzorgde maaltijd inclusief drankje krijgen voorgeschoteld. Professionele koks bereiden de gerechten met ingrediënten die geleverd worden door de Duitse supermarkt. Dill richt zich met name op de groep arme gezinnen, eenzame ouderen en studenten. Om de kosten laag te houden worden werklozen en stagiaires ingezet bij het uitserveren. Het idee voor een budgetrestaurant is geïnspireerd op het succes dat het tijdelijke toprestaurant Dill van tweesterrenkok Michael Wignall in Stockholm had. Ook daar werd gekookt met Lidl-producten, zonder dat de gasten het wisten. Tal van beroemdheden trapten in de reclamestunt. Het restaurant in Den Haag wordt minder chique. Gasten krijgen een half uur de tijd voor hun ontbijt en 45 minuten voor de lunch. Voor het avondmaal  wordt per gast anderhalf uur uitgetrokken. Wel wordt gekozen voor een gezonde keuken, omdat veel mensen met een kleine portemonnee het moeilijk vinden een uitgebalanceerde maaltijd te bereiden. Bron: Telegraaf/FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid