Flitsbezorger Getir neemt concurrent Gorillas over


Een consolidatieslag werd al wel verwacht bij de flitsbezorgers

Overname – Flitsbezorger Getir heeft dit weekend aangekondigd dat ze de in Berlijn gevestigde boodschappenbezorger Gorillas heeft overgenomen. De stap betekent een aanzienlijke consolidatieslag binnen de bezorgsector.

He snel thuisbezorgen van boodschappen nam in coronatijd een enorme vlucht, maar is de laatste maanden in groei gestagneerd. Ook de geldschieters achter de startups zijn minder bereid te investeren in het soort dienstverlening. Hierdoor werd al eerdere een consolidatieslag verwacht.

Getir werd in 2015 opgericht als 's werelds eerste snelle bezorgservice voor boodschappen en is actief in negen landen op drie continenten. Nazim Salur, oprichter van Getir, is optimistisch over de verdere toekomst van flitsbezorgers: “Markten bewegen op en neer, maar klanten houden van onze dienst en de vraag naar gemak zal blijven bestaan. De snelle boodschappenbezorgingsindustrie zal de komende jaren gestaag blijven groeien en Getir zal de sector leiden die het zeven jaar geleden heeft gecreëerd” aldus de oprichter.

Bron: Getir/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws







Getir start met verkoop van G’woon private label

Bezorgdienst – Boodschappenbezorgdienst Getir breidt haar bestaande assortiment uit met circa 90 private labelproducten van G’woon. Het gaat om afbakbrood, ontbijtproducten, dranken, pasta, rijst, olijfolie, koekjes, snacks, schoonmaakmiddelen, wc-papier en dierenvoeding. De producten worden vanaf dinsdag ook aangeboden in de Gorillas-app.

Lees bericht

Getir en Uber Eats lanceren nieuwe partnership in Nederland

Bezorgdienst – Boodschappenbezorgdiensten Getir en Uber Eats hebben een nieuwe samenwerking aangekondigd waarmee klanten in Amsterdam, Amstelveen, Arnhem, Den Haag, Haarlem, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht de Uber Eats-app kunnen gebruiken om te bestellen uit het aanbod van Getir. Partijen hebben dat dinsdag bekendgemaakt.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid