FNV fopt met Foodsy


Campagne - Foodsy, het Amsterdamse restaurant zonder personeel, bestaat helemaal niet. FNV Horeca heeft het concept verzonnen om aan te tonen dat horeca-personeel ‘onmisbaar’ is. “Veel vakmensen die de horeca werken, raken gefrustreerd omdat het werk zo slecht betaalt. Zij zoeken uiteindelijk toch maar een vaste baan buiten de horeca. Deze rampzalige leegloop moet zo snel mogelijk stoppen”, aldus Ben Francooy, voorzitter FNV Horeca, tegen de Telegraaf. Drie dagen Eind oktober berichtten verschillende media over over het restaurant Foodsy. Zogenaamd een concept van topkok Edwin Sander waarbij gasten alles zelf zouden moeten doen, van koken tot afwassen. In de drie dagen dat het restaurant open was, liepen gasten elkaar in de weg, mislukten gerechten, belandde eten op de grond, werd de afwas niet gedaan en liepen klanten weg zonder te betalen, zo constateerde de vakbond. Anders dan een supermarkt waar klanten bij een zelfsscankassa terechtkunnen, zijn vakmensen in de horeca hard nodig, zegt de FNV. Bron: De Telegraaf  

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid