Glutenvrije snacks van VA Foods ook geschikt voor AirFryers


Fastservice – VA Foods heeft het snackassortiment geschikt gemaakt voor de AirFryers van Philips. Locaties waar frituren onmogelijk is kunnen op deze manier wel de glutenvrije producten van deze gespecialiseerde snackfabrikant opnemen. VA Foods produceert een ruim assortiment snacks die vrij zijn van gluten, melk (caseïne en B lactoglobuline), lactose, ei, soja, lupine, pinda, noten, koriander, selderij, peulvruchten, sesam, mosterd, vis, schaal- en weekdieren. De producten voldaan daarmee aan de Vital-2 norm. Daarnaast zijn de producten vrij van kleurstoffen en smaakversterkers (MSG en glutamaat) en worden er geen suikers toegevoegd aan frikandellen, kroketten en ragouts. De Budelse snackfabrikant richt zich daarmee sinds anderhalf jaar op een specifiek deel van de markt, namelijk de mensen die een intolerantie hebben voor gluten en andere allergenen. De producten worden in diepvries rechtsreeks of via de groothandel geleverd en zijn een half jaar tot een jaar houdbaar. VA Foods levert aan horeca, bejaardentehuizen, instellingen, kleine keukens, sportkantines en scholen. Ook zijn er inmiddels diverse pretparken die producten van het bedrijf op de kaart hebben staan. De producten zijn allemaal in eigen beheer ontwikkeld en worden op ambachtelijke wijze geproduceerd. De roux en het paneermeel zijn zodanig samengesteld dat opname van vet minimaal is. Nu de producten geschikt zijn voor de AirFryers zijn de producten ook in te zetten op locaties waar frituren niet mogelijk is vanwege afzuiging of brandgevaar. Of de producten geschikt zijn voor andere systemen, zoals heteluchtovens, is VA Foods niet bekend omdat zij daar zelf nog geen onderzoek naar hebben gedaan. VA Foods startte met de productie van productie van de snacks omdat binnen eigen kring en bij vrienden mensen met een gluten intolerantie waren die moeilijk bij de reguliere horeca terecht konden omdat er geen producten beschikbaar waren. “We horen wel zeggen in de horeca dat er geen vraag is naar dergelijke producten, maar als je in een showroom geen auto’s zet, krijg je ook geen vraag naar auto’s,” aldus Frank Groenen eigenaar van VA Foods. Wie met glutenvrije producten werkt, krijgt vooraf eerst instructies. Het klaarmaken van glutenvrije producten vraagt namelijk om strikte bereidingsregels. De groep consumenten met een allergie of gluten intolerantie is de laatste jaren sterk toegenomen. Alleen al het aantal mensen met coeliakie of een andere gluten gerelateerde aandoening wordt geschat op bijna 200.000. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid