Gratis scan om kwaliteit horecamedewerkers te vergroten


Personeel - SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) en MKB-Nederland hebben vandaag een convenant ondertekend om horecaondernemers te ondersteunen de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers te stimuleren en verder te ontwikkelen. Doel is om de continuïteit van het bedrijf te vergroten en de kwaliteit van de dienstverlening te verhogen. Een van de middelen die hiervoor wordt ingezet is een gratis bedrijfsscan met daaraan gekoppeld een persoonlijk adviesgesprek. Het convenant met SVH is onderdeel van een grotere overeenkomst die MKB-Nederland eerder dit jaar heeft gesloten met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Horecaondernemers hebben elke dag te maken met keuzes en veranderingen die van invloed zijn op hun onderneming. Ze zijn bezig om hun bedrijf te laten groeien, om wendbaar te zijn en in te kunnen spelen op de markt. Daarbij is een goede personele bezetting van essentieel belang. Ricardo Eshuis, directeur van SVH: “Van medewerkers wordt steeds meer gevraagd, onder andere doordat het productaanbod steeds specialistischer wordt. Denk aan kennis, vaardigheden en vooral betrokkenheid bij de onderneming.” Medewerkers dienen flexibel te zijn, omdat in de snel veranderende economie steeds weer andere kennis en vaardigheden worden gevraagd. Ondernemers zoeken naar manieren om de productiviteit te verhogen en het ziekteverzuim terug te dringen. Investeren in gezonde, flexibele, vakbekwame en betrokken medewerkers is daarbij van het grootste belang. Om zicht te krijgen op de vraag hoe het personeelsbestand van een onderneming geoptimaliseerd kan worden, is een scan ontwikkeld. De gratis (online) ‘Klik op DI’ Loopbaanscan geeft antwoord op vragen als: hoe zorg ik ervoor dat ik de juiste medewerkers aanneem, hoe kan ik de kwaliteiten van mijn medewerkers verder ontwikkelen en wat kan ik doen om ons team succesvoller te laten werken? Met de rapportage en het advies op maat krijgen ondernemers meer inzicht in de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers en zien ze hoe ze inzet en kwaliteiten kunnen optimaliseren. Dit draagt weer bij aan het ondernemersresultaat en het werkplezier, de tevredenheid, flexibiliteit, ontwikkeling, gezondheid en werkzekerheid van de medewerkers. Eshuis: “De scan vraagt weinig tijd van ondernemers. In 10 minuten vul je de scan in. Het persoonlijke adviesgesprek daarna kost een uur en twee koffie. Dit past uitstekend bij onze doelstelling om de vakbekwaamheid in de branche te vergroten en de arbeidsmarktwaarde van medewerkers te vergroten. Tevens kunnen wij hiermee ondernemers in de branche van dienst zijn.” Horecaondernemers (vanaf 5 medewerkers) die een gratis bedrijfsscan willen laten uitvoeren in hun bedrijf, kunnen zich aanmelden tot 15 juni 2015 op www.svh.nl. Daar is ook meer informatie over de scan te vinden. Bron: SVH

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid