Herstel foodservicemarkt verloopt moeizaam


Cijfers - Het herstel van de horeca en catering in Nederland verloopt stroef. De omzet van horeca daalde in de eerste vier weken van dit jaar in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar met -5,8%. De omzet van de cateringmarkt daalde met -6,6%. Hotels en fastservice doen het relatief gezien iets beter, maar tonen eveneens rode cijfers. Dat blijkt uit de eerste editie van de vierwekelijkse Foodservice Monitor van Foodstep. De horeca trok minder uitgaand publiek en had bovendien last van de vorstperiode in week 3 en 4 van januari. De bedrijfscatering kende minder bezoeken, mede doordat het bedrijfsleven minder werkdagen telde dan vorig jaar. De economische ontwikkelingen liggen ten grondslag aan deze ontwikkelingen in de foodservicemarkt. De werkloosheid is in januari verder toegenomen naar 7,2% en het consumentenvertrouwen is nog steeds historisch laag (CBS). Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid