Horeca beleeft goed eerste kwartaal


Foodservice - De horeca in Nederland heeft een goed kwartaal (eerste 12 weken 2014, red.) achter de rug. In totaal groeide de waarde van de afzet aan eten en drinken met ruim een procent. De horeca doet het beter dan de catering in bedrijven en instellingen. Per saldo komt foodservice totaal rond de nullijn uit. De eerste tekenen van herstel zijn er voor de Nederlandse horeca. Het consumentenvertrouwen is aanzienlijk gestegen. Bezoekers gaven gemiddeld meer uit in de horeca, zo blijkt uit de Foodstep Horeca Monitor. Bovendien heeft de horeca geprofiteerd van het zachte en zonnige weersomstandigheden. De drankensector is de grootste winnaar en laat eindelijk weer een groei zien. De fastservicesector, waarin de lunchrooms en cafetaria’s zijn ingedeeld,  daalt als enige segment binnen horeca. Catering keldert verder De totale waarde van catering daalt met bijna drie procent. Ondanks een herstellende economie trekt het aantal banen nog niet aan en is het werkloosheidspercentage opgelopen tot 9%. Bezuinigingen van de overheid raakt cateraars hard, met name voor het midden- en kleinbedrijf. Grote bedrijven hebben daar minder last van en laten zelfs een groei zien. De forse daling binnen instellingen is zorgelijk en zet door. Bron: Foodstep/Fooclicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid