Horeca goed uit startblokken, foodservice als totaal op nullijn


Foodservice - De eerste periode van het nieuwe jaar start gelijk goed voor de horeca met een waardeontwikkeling van +2,6%. Bovendien zit het consumentenvertrouwen weer bijna rond het nulpunt. De horeca vangt wel alle klappen op van catering, waardoor foodservice totaal rond de nullijn uitkomt. Binnen catering kent het eten en drinken in zorg wederom de grootste krimp (-8%) , maar ook bij bedrijven is er daling (-3%). Horeca Op fastservice na groeide elk segment in waarde. Waar de horeca vorig jaar nog last had van de vorstperiode in week drie en vier, was het weer de eerste vier weken van 2014 een stuk zachter dan vorig jaar met een hogere gemiddelde temperatuur en gemiddeld meer zonuren. Het percentage Nederlanders met één of meer bezoeken steeg voor alle segmenten binnen horeca. De gemiddelde besteding ging ook omhoog, behalve voor fastservice. Catering Bedrijfsrestaurants hebben het lek nog niet boven en dalen in waarde met 3%. Ondanks een herstellende economie trekt het aantal banen nog niet aan. De gemiddelde besteding aan eten en drinken bij een bedrijfsrestaurant daalde ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Verder zijn er in de eerste week mogelijk meer vakantiedagen opgenomen, omdat nieuwjaarsdag op woensdag viel. De forse daling binnen instellingen is zorgelijk en zet door. Bron: FSXS/FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid