‘Horeca verwacht winststijging in 2015’


Ontwikkelingen - Horecaondernemers verwachten voor de eerste helft van 2015 dat zowel de omzet als de winst gemiddeld met 6% (logiesverstrekking 7%) zullen stijgen. Gemiddeld genomen is de brutomarge in horeca 61% en gaat 30% van de omzet naar personeelskosten. Dit blijkt uit cijfers, die accountantsvereniging SRA heeft gepubliceerd in de branchescan ‘Branche in Zicht (BiZ)’. De scan werd door ruim 700 respondenten ingevuld; daarvan is 95% dga of eigenaar. Van de respondenten werkt 16% in de logiesverstrekking, 60% heeft een restaurant en 14% een café. Uit de verzamelde gegevens blijkt dat de ondernemers in de horeca over het geheel genomen positief zijn gestemd over de kansen in 2015. 72% ziet die kans met name in de aantrekkende economie terwijl efficiënter werken op de tweede plaats (58%) komt. De introductie van nieuwe formules of onderscheidende producten, coproduceren met andere ondernemers en investeren in goed personeel zijn ook mogelijkheden die ondernemers zien. Als de belangrijkste bedreigingen voor 2015 zien horecaondernemers -met name café-eigenaren- in overheidsmaatregelen (75%), de stand van de economie (48%), te weinig gekwalificeerd personeel (40%) en de kredietverlening door banken (40%). Restaurants klagen naar verhouding het meest over de kwaliteit van het personeel (49%), terwijl de logiesverstrekking het meest te lijden heeft onder de economische recessie (62%) en de kapitaalverstrekking door de banken (46%). Bron: Accountantsvereniging SRA

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid