Horecatrend: het delen van locaties


Foodservice – Het delen van locaties voor horeca-activiteiten komt steeds vaker voor. Het verlaagt de vaste kosten van de ondernemers en zorgt voor steeds wisselende ervaringen voor de gast op de locatie. Food Inspiration, een platform voor foodprofessionals, publiceert binnenkort het trendrapport 2015 met daarin aandacht voor de trend ‘sharing is caring’. Generatie na generatie zag bezit als het ultieme statussymbool. Een koophuis, een grote auto en torenhoge stapels cd’s. In de sharing economy gaan we van ownership naar usership. De deeleconomie is een blijvertje met een enorm potentieel. Zo zijn er enkele ondernemingen die gebruik maken van dezelfde ruimte waardoor de locatie beter benut wordt en huur-, energie- en onderhoudkosten kunnen worden gedeeld. Café Modern Op de Meidoornweg in Amsterdam-Noord zit Café Modern. Van maandag tot en met zaterdag kookt Sander van Melick er vanaf 19 uur ’s avonds een wekelijks wisselend vijfgangenmenu. Op de tijden dat Modern niet open is serveren Jessica Lek en Lotte Smit een dagelijks wisselende lunch onder de naam Jacques Jour. Boven in het pand huist bovendien boetiekhotel SweetDreamz. Voor de hotelgasten en passanten verzorgt Jacques Jour ontbijtjes. (In de aankomende uitgave van @FoodClicks meer over de belangrijkste horecatrends uit het rapport) Bron: Food Inspiration

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid