Jubilerende Appelaere kijkt over de grens


Fruitsappen – De Appelaere viert haar twintigjarig jubileum en gaat de aandacht meer richten op het buitenland. België en Denemarken behoorden al tot de klantenkring, maar nu wordt de horizon verbreed naar Spanje, Engeland en de Antillen. Het Zeeuwse bedrijf ziet in landen als Engeland en Spanje de vraag naar gezonde, duurzame sappen van hoge kwaliteit toenemen. “Maar ook bijvoorbeeld op de Antillen, aldus Janine Tazelaar, dochter van grondlegger Henk en mede-eigenaar: “Wat voor ons spreekt, is dat wij geen hype-merk zijn. Maatschappelijk verantwoord ondernemen deed mijn vader al toen hij nog fruitkweker was, vijftig jaar geleden. Daar komt ook de visie vandaan waarmee ons bedrijf voet aan de grond heeft gekregen. Namelijk dat duurzaam produceren voor ons begint bij de boom en eindigt bij de flessen die de klant in handen krijgt.” Henk Tazelaar stond in 1995 aan de wieg van de Appelaere. Later dat jaar werd de eerste Appelaere gevuld: een Zeeuws, gezond en duurzaam product. In elke fles zit minstens 1 kilo appels. Piepkleine stukjes vruchtvlees, fijngemalen en geperst, geven het sap de troebele structuur en volle smaak. Door de pasteurisatie blijft het sap houdbaar. De Perelaere, de perensap, volgde tien jaar later en in 2007 zag de Sinaasappelaere het levenslicht. Bron: Appelaere

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid