KHN en SVO starten vakopleiding voor de Aziatische keuken


Fastservice - Op vrijdag 15 augustus 2014 geven partners KHN en SVO vakopleiding food het officiële startsein van de Asian Food Academy. Beide partners tekenen dan een samenwerkingsovereenkomst waarmee koks (en andere geïnteresseerden) geschoold kunnen worden voor de Aziatische keuken. Aziatische horecabedrijven kampen met een groot tekort aan koks met de juiste kennis, ervaring en vaardigheden. Dit tekort wordt alleen maar groter met de veranderde wet- en regelgeving waarmee het verkrijgen van een Gecombineerde Vergunning Verblijf en Arbeid (GVVA voorheen tewerkstellingsvergunning) voor een kok uit Azië wordt bemoeilijkt. Eerder kondigde het ROC in Amsterdam al aan te starten met een Aziatische koksopleiding. Eind augustus 2014 beginnen KHN en SVO met de training Nasi-Bami kok op de SVO-locatie in Best. SVO heeft meerdere vestigingen in het land waarmee een landelijke dekking is gegarandeerd. Met de training worden (aankomende) koks in korte tijd bijgeschoold tot Aziatische kok voor eenvoudige gerechten. Bij succes wordt het opleidingsaanbod op termijn uitgebreid tot het niveau van specialiteitenkok. Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid