Koksgilde en Meesterkoks willen samengaan


Horeca - Koksgilde Nederland en Gilde van Nederlandse Meesterkoks hebben de intentie uitgesproken om samen één culinaire club te gaan vormen. Tijdens de ledenvergaderingen van beide organisaties is hiermee onlangs volmondig ingestemd. De bedoeling is de nieuwe vereniging begin 2016 te realiseren. Met het samengaan van beide organisaties ontstaat een netwerk van 3500 koks in Nederland. Een kleine werkgroep gaat aan de slag om de voorbereidingen voor de nieuwe vereniging te treffen. Belangrijk is dat de afzonderlijke groepen binnen het grote geheel hun eigen identiteit en herkenbaarheid blijven behouden. De werkgroep bestaat uit Loek Beemster, bestuurslid Gilde van Nederlandse Meesterkoks, Hans Everse, de onlangs gekozen bestuursvoorzitter van Koksgilde Nederland en Ferdie Olde Bijvank, die de werkgroep voorzit. Olde Bijvank, die tevens woordvoerder is: “Beide verenigingen staan voor vakmanschap en willen de handen ineen slaan om alle vakmensen in de horeca te verenigen, te beginnen met de koks. De bedoeling is ook andere vakverenigingen aan te laten sluiten. De gilden zijn ervan overtuigd dat één culinair platform voor alle vakmensen in de horeca meerwaarde oplevert. Alleen al door samen te werken aan het behoud van het ambacht en het vak. Ook wordt het steeds belangrijker culinair Nederland internationaal op de kaart te zetten.” Koksgilde Nederland is momenteel de grootste vereniging voor koks in Nederland erkend door WorldChefs (de voormalige WACS) en het Gilde van Nederlandse Meesterkoks is het gilde voor koks die de hoogst behaalbare graad in het vak hebben behaald, SVH Meesterkok. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid