‘Laat ondernemers verantwoord en veilig ondernemen’
Actie - Geef ondernemers de ruimte om op een verantwoorde en veilige manier te ondernemen. Dat schrijven de colleges van burgemeester en wethouders in Ede en Wageningen aan minister president Mark Rutte.
Ede en wageningen staan als gemeenten niet alleen, ook buurgemeente Barneveld heeft aangedrongen bij het kabinet te versoepelen. En er zijn meer gemeenten die oproepen om de mogelijkheden voor de horeca en winkels te verruimen. Het kabinet neemt deze week daarover een besluit en maakt de mogelijk nieuwe coronamaatregelen vrijdag bekend. Gemeenten krijgen steeds meer signalen dat ondernemers in de retail, horeca, sport en cultuursector op hun tandvlees lopen.
Veilig ondernemen
B&W van de gemeente Ede en Wageningen zien de levendigheid en de toekomst van de centra in gevaar komen. De colleges zijn ervan overtuigd dat ondernemers in staat zijn om met de nodige maatregelen veilig te ondernemen: “We zien dat ondernemers veel hebben gedaan om de veiligheid voor medewerkers en bezoekers te waarborgen. We roepen het kabinet op dit nadrukkelijk mee te wegen bij hun besluit over de coronamaatregelen later deze week: geef ondernemers de ruimte om te ondernemen”.
Compensatie
Daarnaast roepen de bestuurders in Wageningen en Ede op ondernemers beter en ruimhartiger te compenseren: “Als het kabinet van mening is dat de maatregelen verlengd moeten worden, moeten ondernemers voldoende gecompenseerd worden. Dat gebeurt nu onvoldoende en draagt ook bij aan de negatieve spiraal. De rek is er ook financieel uit”.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Compass Group nieuwe horecapartner WEC
Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.
Lees berichtBiertje in Europees restaurant het duurst in Noorwegen
Prijsvergelijking – Van alle Europese steden is de gemiddelde prijs van een biertje in Noorwegen het duurst. Portugal is het goedkoopst, maar voor wie echt voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten voor zijn biertje in een restaurant moet naar Noord-Macedonië.
Lees berichtCIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf
Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit. Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.
Lees berichtFoodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit
Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...
Lees berichtPlant FWD Week wil inspireren vaker plantaardig te kiezen
Actie - Plant FWD organiseert de eerste Plant FWD Week, waar ruim 40 restaurants, waaronder Cannibale Royale, Restaurant Flore **, The Lobby, Chez Nina, Yerba en Madre, mensen worden geïnspireerd vaker plantaardig te eten.
Lees berichtSteeds vaker worden flessen en blikjes ingeleverd
Statiegeld - Eén jaar na de invoering van statiegeld op blikjes, wordt op dit moment ongeveer 65% ingeleverd. Naar inschatting komt het inzamelpercentage voor alle plastic drankflessen, groot en klein, met én zonder statiegeld over 2023 op 71% uit. Dit is in lijn met de verwachting. Dat laat Verpact, voorheen Stichting Afvalfonds Verpakkingen, weten.
Lees bericht