Massaontslag bij flitsbezorger Getir


Getir opende in Rotterdam een artstore om beter in het straatbeeld te passen met de bezorglocatie / Foto bij: Tycho Muller

Bezorging – Flitsbezorger Getir gaat fors het mes zetten in het personeelsbestand. Dat is bij diverse media te lezen, naar aanleiding van een publicatie op TechCrunche. In het bericht van de Amerikaanse online krant wordt gesteld dat de flitsbezorger wereldwijd ongeveer 4.480 medewerkers gaat ontslaan, zo'n 14 procent van het totale personeelsbestand van het bedrijf.

Niet allen wordt het personeelsbestand uitgedund ook gaat Getir minder geld uitgeven aan marketing en kortingsacties. De flitsbezorger is actief in negen landen heeft in totaal 32.000 medewerkers. Wat de ontslagronde betekent voor het aantal Nederlandse medewerkers is niet bekend. In een personeelsbrief die in handen is van TechChrunche zou de directie als reden voor de ontslagronde geven dat "de inflatie is gestegen en dat de macro-economische vooruitzichten wereldwijd zijn verslechterd".

De flitsbezorgers hebben internationaal sowieso op dit moment de wind tegen, want ook concurrent Gorillas maakte eerder bekend maatregelen te moeten nemen. Ook Gorillas kondigde het ontslag aan van 300 medewerkers en maakte bovendien bekend zich terug te trekken uit België, Italië, Denemarken en Spanje.

Bron: Nu.nl/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws







Getir start met verkoop van G’woon private label

Bezorgdienst – Boodschappenbezorgdienst Getir breidt haar bestaande assortiment uit met circa 90 private labelproducten van G’woon. Het gaat om afbakbrood, ontbijtproducten, dranken, pasta, rijst, olijfolie, koekjes, snacks, schoonmaakmiddelen, wc-papier en dierenvoeding. De producten worden vanaf dinsdag ook aangeboden in de Gorillas-app.

Lees bericht

Getir en Uber Eats lanceren nieuwe partnership in Nederland

Bezorgdienst – Boodschappenbezorgdiensten Getir en Uber Eats hebben een nieuwe samenwerking aangekondigd waarmee klanten in Amsterdam, Amstelveen, Arnhem, Den Haag, Haarlem, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht de Uber Eats-app kunnen gebruiken om te bestellen uit het aanbod van Getir. Partijen hebben dat dinsdag bekendgemaakt.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid