Nederlandse chef deelnemer aan prestigieuze chocoladewedstrijd


Wedstrijd – Tijdens de Le Salon du Chocolat in Parijs strijden 20 chefs om de felbegeerde titel “World Chocolate Master”. Ramon Huigsloot vertegenwoordigt Nederland op deze meest prestigieuze chocoladewedstrijd ter wereld. Hij komt vandaag in actie. De World Chocolate Masters worden van 28 tot 30 oktober gehouden. Gisterenavond werden de twintig deelnemende chefs voorgesteld op het openingsdefilé van Le Salon du Chocolat. De eerste ronde start vandaag. De twintig chefs strijden om een plaats in de superfinale op vrijdag waar alleen de tien beste mogen optreden. In de eerste ronde moeten de chefs een ‘Sweet Snack on the Go’, een praline en een artistiek ‘Chocolate Showpiece’ maken. Daarnaast zullen ze ook hun zelfgemaakte ‘Or Noir’-chocolade voorstellen aan een jury met zintuigelijke experts, een parfumeur en een oenoloog. De ‘Or Noir’-chocolade is een unieke chocolade die iedere chef heeft vervaardigd in het speciaal OR NOIR™ laboratorium van Cacao Barry. Een professionele jury zal oordelen over de creaties van de chefs, waarbij ze rekening houden met presentatie, smaak en technische vaardigheden. Bron: Barry Callebaut

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid