‘Ondanks slechte coronacijfers, toch versoepelingen’


ABN AMRO verwacht voor de foodsector herstel in de tweede helft van 2024

Coronamaatregelen - Geen gok, maar wel een besluit met risico’s. Dat is de kern van de versoepelingen zoals die door het kabinet vanavond bekend zijn gemaakt. Want terwijl de coronacijfers vandaag niet gunstig zijn qua ziekenhuis- en ic-opnames, ziet het kabinet toch voldoende lichtpuntjes om enkele maatregelen te versoepelen.

Zo kunnen de horecaondernemers vanaf 28 april de terrassen weer openen. Wel met de restricties dat de terrassen uitsluitend open mogen tussen 12.00 en 18.00 uur en met maximaal vijftig gasten per terras. Bovendien moet voor een terrasbezoek een reservering gemaakt worden en moeten gasten geregistreerd worden, maar dat mag ook ter plekke. Verder mogen aan een tafeltje maximaal twee personen plaatsnemen, behalve als ze uit één huishouden komen. Daarnaast blijft de anderhalvemeterregel tussen tafeltjes gelden tenzij er kuchschermen worden geplaatst.

KHN steekt vlag niet uit

KHN reageerde direct dat de versoepeling geen reden voor de horeca is om de vlag uit te steken. Het tijdstip van 18.00 uur vindt de belangenvereniging te vroeg, omdat de meeste horecagelegenheden de omzet vooral ’s avonds realiseren. Het kabinet heeft het sluitingstijdstip echter bewust gekozen. Om te voorkomen dat mensen op de terrassen blijven plakken. “Zo schrap je de bitterbal en de avondmaaltijd,” aldus premier Mark Rutte.

Nonfood

Naast versoepelingen voor de horeca werden ook een aantal andere maatregelen genomen. Belangrijkste is de afschaffing van de avondklok, maar verder ook meer ruimte voor de nonfood winkels en het HBO-onderwijs. Zo mogen de winkels open voor mensen zonder dat er vooraf een afspraak is gemaakt en gaat de sluitingstijd voor niet-essentiële gaat naar 20.00 uur. Het dragen van een mondkapje blijft verplicht. Verder geldt een maximum voor het aantal klanten dat tegelijk binnen mag zijn – afhankelijk van de grootte van de winkel - en moeten medewerkers het winkelend publiek aanwijzingen geven.

Verantwoordelijkheid

Rutte wees er nadrukkelijk op dat ondernemers en belangenverenigingen zich bewust moeten zijn dat naleving van de regels van groot belang is. Hij wees er op dat handhaving van de regels niet alleen een taak is van BOA’s en politie. Ook is het van belang dat mensen zelf zich verantwoordelijk gedragen. Of dat nu thuis is, waar de meeste besmettingen plaatsvinden en waar er nu één persoon extra mag komen, of op de terrassen en in de winkels. Handen wassen, anderhalvemeter afstand en testen zijn en blijven de belangrijkste regels.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon

Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.

Lees bericht


Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht


CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht


Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid