Patissier ontwikkelt samen met koks voor 10 sterrenrestaurant eigen bonbon


Restaurants - Tien Michelin Sterrenkoks uit Nederland en België hebben samen met één meester chocolatier tien verschillende bonbons ontwikkeld. Na een aantal sessies van testen, proeven, ruiken, verfijnen en genieten, presenteren ze onder de naam Sterrenbonbons tien unieke 'pareltjes'. Initiatiefnemer is meester chocolatier Geert-Jan Heesterbeek van het bedrijf la Fève. 'De koks dwingen ons de scheidslijn tussen de keuken en de patisserie over te steken en daardoor zijn we altijd op zoek naar creatieve ideeën, bijzondere kruiden en nieuwe smaakcombinaties. We hebben samen met diverse Michelin sterrenkoks een bonbon ontwikkeld die past bij het restaurant en een duidelijke signatuur heeft van de kok.' Ingrediënten en kruiden zijn door de Sterrenkoks en Geert-Jan gecombineerd tot ware smaaksensaties, zoals een pure chocolade bonbon met green curry, bergamot, sereh en gember, een melkchocolade bonbon met ananas, olijfolie, Tahiti vanille, verveine en gezouten karamel. Maar ook een pure chocolade bonbon met Thaise basilicum, tamarinde en amarena kers. Deelnemers aan dit initiatief zijn: Vivendum* te Dilsen-Stokkem (B) - Alex Clevers De Leuf ** te Ubachsberg - Bas van Kranen Sense* te 's-Hertogenbosch - Dennis Middeldorp La Trinité* te Sluis - François de Potter Beluga** te Maastricht - Hans van Wolde NIVEN* te Rijswijk - Niven Kunz De Hoefslag* te Bosch en Duin - Raoul Meuwese La Rive / Amstel Intercontinentel Hotel te Amsterdam* - Rogér Rassin De Burgemeester* te Montfoort - Sander Spruijt De Lindehof* te Nuenen - Soenil Bahadoer Elk van deze restaurants serveert een eigen bonbon. De bonbons zijn te koop bij de restaurants, de speciaalzaak en op de site sterrenbonbons.nl. Patissier Geert-Jan Heesterbeek van la Fève won in 2009 de wedstrijd 'De lekkerste bonbon van Nederland' en levert vanuit Maastricht aan meer dan 30 Michelinsterrenrestaurants in Nederland en in België. Bron: la Feve/FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid